Beleggings hypotheek

Beleggings hypotheek

De beleggings hypotheek is voor de durfals onder ons. De mensen die risico’s durven nemen doen er verstandig aan om deze hypothecaire lening af te sluiten. Je probeert met een beleggings hypotheek via je beleggingen uiteindelijk je hypotheek te kunnen afbetalen.

Hoe werkt een beleggings hypotheek

De beleggings hypotheek werkt, zoals al duidelijk is, met beleggingen. Bij het afsluiten van deze hypothecaire lening los je niets af gedurende de hele looptijd. Wel bouw je een beleggingstegoed op. Een vast bedrag wordt per maand belegd in aandelen of obligaties. Hiermee hoop je tegoed op te bouwen wat zo hoog wordt dat je aan het einde van de looptijd van je hypotheek je het geleende bedrag volledig kunt afbetalen.

Woekerpolissen

Nog niet zo lang geleden zijn de beleggings hypotheken negatief in het nieuws gekomen. De hypothecaire leningen zouden relatief duur en onduidelijk zijn. Daarnaast waren ze volgens de mening te complex en waren de aanbieders moeilijk te benaderen bij wijzigingen. Het tussentijds beëindigen leverde ook een hoop problemen op. Inmiddels is dit niet meer zo. De politiek heeft zich ermee bemoeid zodat de beleggings hypotheek tegenwoordig volstrekt duidelijk zijn en niet meer zo duur. Het afsluiten van een beleggings hypotheek is dan ook geen enkel probleem meer en je hoeft niet bang te zijn voor onaangename verrassingen.

Voordelen beleggings hypotheek

Met een beleggings hypotheek los je tussentijds geen geld af. Hierdoor kun je elke maand een groot bedrag van de belasting aftrekken. Ook bouw je een flink beleggingstegoed op waardoor je aan het einde van de looptijd de hypothecaire lening in één keer kunt afbetalen zonder dat je een schuld blijft houden.

Nadelen beleggings hypotheek

Beleggen is een risico. De beleggingen kunnen in waarde toenemen maar ook afnemen. Het kan dus gebeuren dat je de hypotheek niet kunt aflossen aan het einde van de looptijd. De schuld is dan relatief hoog. Een beleggings hypotheek blijft een risicovolle hypothecaire lening.

Share