De vrees van iedere ondernemer

De vrees van iedere ondernemer

Je hebt netjes je diensten of producten geleverd als bedrijf en dan moet er betaald worden, je gaat er vanuit dat de klant betaald. Maar is dat vertrouwen wel terecht, er zijn helaas meer dan genoeg klanten die hun openstaande facturen niet betalen. Gelukkig hoef je niet meer aan de zijlijn toe te kijken hoe je veel geld misloopt, een vaste procedure binnen je bedrijf is al een goed begin om hier aandacht aan te besteden. Intern is het verstandig je aan de afgesproken protocollen te houden betreft debiteurenbeheer.

Zakelijke betalingen

Blijf zakelijk tijdens gesprekken

Een goed gesprek is altijd leuk en kan in je voordeel werken, maar blijf altijd zakelijk. Probeer een goed beeld te schetsen wie er tegenover je zit, zet alle afspraken die je maakt vast op papier. Maak altijd heldere en duidelijk afspraken, ga professioneel te werk en laat het er niet bij zitten. Hoe eerder je de klant wijst op openstaande facturen hoe groter de kans dat deze worden voldaan. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat een factuur wordt vergeten, bel vriendelijk maar zakelijk je klant op en vraag naar de status ervan.

Rekeningen betalen

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je facturen altijd worden betaald is er de mogelijkheid een kredietverzekering te nemen. Bescherm je eigen tegen de eventuele schade die je oploopt. Voor ieder bedrijf is er een ander type verzekering beschikbaar, kies voor het verzekeren van slechts één factuur of de omzet van je hele bedrijf. Een verzekering kan een hoop problemen voorkomen voor je bedrijf.

Share