Deposito rente wint in populariteit

Deposito rente wint in populariteit

Veel banken bieden naast een normale rente op de gebruikelijke spaarrekening ook een deposito rente die meestal hoger ligt dan de gewone rente. Uiteraard zullen de meeste mensen zeggen liever te kiezen voor een zo hoog mogelijke rente maar wat houdt deze deposito rente eigenlijk in en waarom zou je hiervoor moeten kiezen?

Geldverstrekkers bieden in sommige gevallen een deposito rente aan. Deposito sparen houdt in feite in dat je je geld voor een bepaalde termijn vastzet tegen een meestal vooraf bekende rente. Geldverstrekkers kunnen hier een hoger rentepercentage aan verbinden omdat zij in principe geld kunnen verdienen aan het geld dat de klant voor een bepaalde tijd vast zet. Klanten op hun beurt mogen een hoger rentepercentage verwachten omdat zij gedurende een bepaalde periode niet over hun geld kunnen beschikken.

Voor veel mensen is deposito rente een aantrekkelijk alternatief omdat zij bijvoorbeeld van tevoren al weten dat zij een bepaald deel van hun vermogen toch niet van plan zijn op korte termijn te gebruiken. Indien dit zo is kun je dit bedrag beter vastzetten tegen deposito rente dan dit gewoonweg op een spaarrekening te laten staan, de rente is dan immers hoger. Indien je goed over je eigen financiële situatie nadenkt zijn er nog maar weinig risico’s verbonden aan de deposito rente. De voornaamste is dat indien je toch onverhoopt over een groot bedrag wilt kunnen beschikken dit niet zomaar kan. Je hebt immers een afspraak met de geldverstrekker die onder andere inhoudt dat je gedurende de looptijd niet over je geld kunt beschikken.

Consumenten zijn in de huidige economische crisis erg voorzichtig met het uitgeven van geld. Omdat de economische crisis veel mensen persoonlijk in de portemonnee treft is men eerder geneigd de hand op de knip te houden. Grote uitgaven zoals bijvoorbeeld een nieuwe auto of een nieuwe televisie worden vaak uitgesteld. In een dergelijke situatie kan het ook interessant zijn om aan deposito rente te denken. Het voornaamste is hierbij wel dat je er zeker van bent het vastgezette bedrag gedurende de looptijd niet nodig te hebben. Indien dit zo is dan kan deposito rente een beter alternatief zijn dan normale rente.

Share