Effecten hypotheek

Informatie over een effecten hypotheek

De effecten hypotheek lijkt sterk op de beleggings hypotheek. Er wordt elke maand geld belegd om zo een tegoed op te bouwen waarmee de hypothecaire lening afgelost kan worden. Het verschil met een beleggings hypotheek is dat bij een effecten hypotheek je zelf moet beleggen. Bij een beleggings hypotheek doet de leningaanbieder dit.

Inleg effecten hypotheek

Bij een effecten hypotheek heb je twee mogelijkheden. Je kunt periodiek een bedrag inleggen wat belegd wordt in de hoop dat het meer geld waard wordt. De tweede mogelijkheid, wat ook een groter risico is, is dat je in één keer een groot bedrag belegt. Dit kan voordelig uitpakken maar is wel een groot risico.

Hoge eigen middelen

Indien je beschikt over een groot bedrag aan eigen middelen, is het mogelijk om elke maand een extra hoge inleg te doen. Dit heeft als voordeel dat je naast het maandelijks opbouwen van je tegoed, je een maandelijkse onttrekking kunt doen. Daardoor worden je maandelijkse lasten steeds lager en betaal je dus ook steeds minder hypotheekrente.

Flexibiliteit

De effecten hypotheek biedt een grote flexibiliteit. Er worden aan deze hypothecaire lening geen fiscale eisen gesteld. Je hebt dus grote vrijheid binnen de hypotheek. Deze hypotheekvorm is wel alleen aan te raden als je een behoorlijk eigen vermogen hebt. Het is namelijk verstandig als je een eventuele tegenvaller met de beleggingen kunt opvangen.

Voordelen effecten hypotheek

Je hebt elke maand een hoog bedrag aan hypotheekrente wat je af kunt trekken van de belasting. Dit blijft normaal gesproken over de hele looptijd hetzelfde. Er zijn aan een effecten hypotheek geen fiscale eisen gesteld wat een grote flexibiliteit biedt. En met het opgebouwd tegoed kun je de hypotheek in één keer aflossen.

Nadelen effecten hypotheek

Er blijft altijd een risico dat niet het beoogde rendement wordt gehaald. In dat geval krijg je te maken met een hypotheekschuld. Tevens kun je geen fiscale vrijstelling krijgen om zo een onbelast rendement te ontvangen. Dit kan wel bij een beleggings hypotheek.

Share