Flitskrediet (mini lening)

Informatie Flitskrediet (mini lening)

De leenvorm flitskrediet staat onder vele namen bekend. Ook vaak gehoord is de mini lening, het mini krediet of de sms lening. Het geeft gelijk aan wat het flitskrediet inhoudt. Snel geld ontvangen voor een korte tijd.

Wat houd een flitskrediet in?

Het flitskrediet is uitermate geschikt om een korte periode te overbruggen waarin je dreigt een tekort aan geld te krijgen. De looptijd van een flitskrediet is altijd 3 maanden of korter waardoor je nooit een grote leenschuld kunt opbouwen. De mini lening is bedoeld voor kleine bedragen, vaak maar enkele honderden Euro’s of nog minder.

Hoe sluit je een flitskrediet af?

Flitskredieten sluit je vrijwel nooit bij een professionele bank of financieringsmaatschappij af. De meeste flitskredieten vindt je op internet. Een paar klikken met de muis is genoeg om snel geld te lenen. Vaak kun je ook een smsje sturen met daarin het gewenste bedrag om te lenen en de gewenste looptijd.

Andere regelgeving flitskrediet

Omdat bij deze korte vorm van lenen de looptijd minder dan 3 maanden is vallen de kredietverstrekkers van het het flitskrediet niet onder de AFM (autoriteit financiële markten) en de wet op het financieel toezicht. Daarom springen de aanbieders van mini leningen als paddenstoelen uit de grond. Als verstrekker ben je minder gebonden aan regeltjes dan wanneer je een grote lening wilt aanbieden.

Voordelen flits krediet

Met een flitskrediet heb je binnen de kortste keren een leuk klein bedrag geleend waarvan de looptijd minder dan 3 maanden is. Ideaal voor de overbrugging naar een volgende salaris uitbetaling of voor het kopen van een product wat net in de aanbieding is. Het flitskrediet is de eenvoudigste lening die af te sluiten is in Nederland.

Nadelen flitskrediet

Een mini lening sluit je bijna altijd af via internet. Het is moeilijke om in contact te komen in het geval van problemen. Ook zijn de kosten vrij hoog. In plaats van rente vragen kredietverstrekkers leenkosten. Deze vallen veel hoger uit dan de gewone rentekosten waardoor je soms bijna het dubbele geleende bedrag moet terugbetalen. Verstrekkers van mini leningen staan dan ook bekend als woekeraanbieders.

Share