Informatie Studentenlening

Studentenlening

 

Wanneer je tijdens je studie niet genoeg hebt aan het maandelijks bedrag dat de IB-groep je kan lenen, is het mogelijk om wat extra te lenen bij een commerciële instelling. De meeste financiële instellingen bieden twee soorten leningen aan; Een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening

De populairste lening onder studenten is de persoonlijke lening, omdat je bij deze lening precies weet waaraan je toe bent. Bij deze vorm van lenen staat de rente, looptijd en aflossing vast en zijn de afgeloste bedragen niet meer opneembaar. Bij een doorlopend krediet is het wel mogelijk om afgeloste bedragen op te nemen.

Bij de meeste kredietverstrekkers en grote banken heb je de mogelijkheid om een speciale studentenlening af te sluiten. Als je een studentenlening afsluit wordt er rekening gehouden met de specifieke financiële situatie van de student.

Een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet heb je de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Voor bedragen tot maximaal 5.000 euro is dit zeer gunstig. Een nadeel van een doorlopend krediet is dat je een grote mate van discipline nodig hebt, omdat je het afgeloste bedrag weer mag opnemen. Het afgesproken percentage betaal je per maand terug aan de kredietverstrekker. Indien nodig heb je de optie om dit bedrag ook weer op te nemen.

Als je als student een lening gaat afsluiten moet je er rekening mee houden dat er enorme verschillen zijn tussen de verschillende kredietverstrekkers. Dit geldt voor een persoonlijke lening, maar ook voor een doorlopend krediet. Je kunt de aanbieders het beste vergelijken door meerdere offertes aan te vragen en de kleine lettertjes goed door te lezen. Tevens zijn er betrouwbare tussenpersonen die de kredietverstrekkers vergelijken en alles op een rijtje zetten, zodat jij enkel de lening hoeft te kiezen die het beste bij je past.

De afgelopen tijd zijn er enorm veel kredietverstrekkers bijgekomen die actief zijn op het internet. Door deze groei is het moeilijker om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Daarom is een tussenpersoon in huren geen slecht idee.

Share