Persoonlijke lening

Informatie persoonlijke lening

De meest populaire variant van lenen in Nederland is de persoonlijke lening. Deze is geschikt voor de aankoop van een groot product, bijvoorbeeld een auto, een boot of een caravan. De persoonlijke lening is een voorbeeld van een aflopend krediet.

Wat is een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kun je afsluiten bij een financieringsmaatschappij of een bank. Je leent in één keer een grote som geld. Vervolgens spreek je met de afsluiter af hoe lang de looptijd van de lening is en hoe lang je er over mag doen om de lening terug te betalen. Daarna betaal je per maand een stuk aflossing en een deel rente.

Lage rente persoonlijke lening

Er zijn veel aanbieders van een persoonlijke lening. Voordat je besluit dat je gaat lenen is het verstandig om de leningen onderling te vergelijken. Zo ben je op de hoogte van de verschillende rentes die de aanbieders hanteren. Toch is niet alleen de rente belangrijk. Er zijn nog wat andere belangrijke elementen die een lening met een lage rente toch onaantrekkelijk kunnen maken.

Extra aflossen persoonlijke lening

Waar je ook van op de hoogte moet zijn, is of je boetevrij extra kunt aflossen. Er zijn namelijk aanbieders die geld vragen als je tussentijds meer wilt aflossen dan zoals je vooraf hebt afgesproken. Dit omdat de aanbieder anders zijn rente misloopt. Het is verstandiger om een aanbieder te zoeken waarbij je boetevrij kunt aflossen. De rente zal iets hoger zijn maar extra aflossen is gemakkelijker.

Voordelen persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening heb je snel een grote som geld. Daarnaast weet je ook waar je aan toe bent omdat van te voren de hoogte van het leenbedrag en de looptijd van de lening vast staan.

Nadelen persoonlijke lening

Het nadeel van de persoonlijke lening is dat de rente gedurende de hele looptijd hetzelfde blijft. Ook kan het geld kosten om extra af te lossen. Je moet dus van te voren goed informeren wat de regels en de voorwaarden zijn bij het afsluiten van een persoonlijke lening.

Share