De financiering voor jouw droomauto

De financiering voor jouw droomauto

De aanschaf van de auto van je dromen is vaak een flinke kostenpost. Het is dan ook logisch dat je dit geld niet zomaar hebt liggen. Wanneer je het geld momenteel niet hebt, maar jouw droomauto toch wilt kopen, kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten.

 

Een lening

Voor de aanschaf van een nieuwe auto kun je een lening afsluiten. Er zijn twee verschillende soorten leningen en beide leningen hebben zowel voor- als nadelen. Hierbij een korte uitleg over beide leningen en de bijbehorende voorwaarden.

 

Persoonlijke lening

Als eerste is er de persoonlijke lening. Voor het financieren van een auto is dit misschien wel de meest geschikte lening. Het werkt heel simpel. Je krijgt eenmalig een vast bedrag gestort op je rekening en je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente aan de aanbieder. Het rentepercentage en de looptijd staan vast. Heel eenvoudig en duidelijk.

Toch heeft deze vorm van lenen ook nadelen. Ten eerste is het niet mogelijk om het bedrag van de lening later nog aan te passen of om meer geld bij te lenen. Ook kan het extra geld kosten, wanneer je het bedrag voortijdig wilt afbetalen. Daarnaast betaal je bij deze lening vaak een hoger percentage aan rente. Tot slot is er een leeftijd waarop het bedrag afgelost moet zijn. Let op, deze leeftijd verschilt per aanbieder.

 

Doorlopend krediet

Daarnaast is er een lening genaamd ‘doorlopend krediet’. Het grote voordeel aan deze lening is dat je niet gelijk een bedrag voor de lening hoeft af te spreken. Je moet minimaal 2.500 euro lenen en je kunt maximaal 75.000 euro lenen. Je kunt altijd meer geld bij-lenen, de looptijd is flexibel en daarnaast is ook de rente flexibel. Goed om te weten is dat je alleen rente betaalt over het geleende bedrag. Veel mensen kiezen voor deze vorm van lening wanneer zij bijvoorbeeld gaan verbouwen.

Ook aan deze vorm van lenen zitten nadelen. Zo is het fijn dat de rente flexibel is, maar dit kan ook als gevolg hebben dat je geneigd bent om meer geld te lenen dan eigenlijk nodig is. Daarnaast is er ook bij deze vorm van lenen een afgesproken leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moest zijn. Ook hier verschilt deze leeftijd weer per aanbieder.

 

Conclusie, er zijn dus toch verschillende mogelijkheden voor een auto financieren. Verdiep je vooraf dus wel in de verschillende soorten leningen en denk er goed over na. Het afsluiten van een verzekering blijft immers een grote stap waarvan je lang de gevolgen zult merken.

Share