De hypotheek afsluiten of niet?

De hypotheek afsluiten of niet?

Je kunt een hypotheek af gaan sluiten als je een nieuwe woning gaat kopen, maar moet je het doen of kun je nog beter even wachten? Dit is afhankelijk van een aantal factoren:
– Wil je de woning nu kopen?
– Is de droomwoning nu te koop?
– Kun je het financieel rond krijgen?
– Ga je binnenkort samenwonen en wil je de woning liever samen kopen over een tijdje?
Het kan zijn dat je net een nieuwe relatie bent gestart en dat je samen op zoek bent naar een huis, maar is er dan ook zekerheid bij het kopen van een nieuwe woning? Daar moet je goed over na gaan denken want als je samen een woning gaat kopen dan kan de hypotheek hoog oplopen iedere maand, zeker als je een vrij hoge hypotheek gaat nemen omdat je een grote woning aan wilt schaffen.

De hypotheek vergelijken

Als je geld gaat lenen, dan hoort de hypotheek hier ook bij. Het gaat er voor zorgen dat je geld gaat krijgen om een huis te kopen en daar moet je iedere maand rente over betalen. De hoogte van de rente is per aanbieder verschillend en daarom is het goed om te gaan vergelijken per aanbieder. Dit gaat er voor zorgen dat je zo min mogelijk rente moet betalen en dat is vast en zeker waar je geld op wilt gaan besparen, iedere maand weer. Dus hoe pak jij het aan als je een huis wilt gaan kopen?
– Kijk hoeveel hypotheek je samen kunt krijgen;
– Laat berekenen of je jouw droomwoning financieel kunt onderhouden;
– Hoeveel rente moet je betalen?;
– Hoeveel moet je per jaar aflossen?
– Kan de hypotheek goedkoper? Vergelijk daarom de geldverstrekkers met elkaar en vraag offertes aan zodat je het bij diverse instanties laat berekenen en zo goedkoop mogelijk uit gaat zijn! Geld investeren doe je maar een keer in een woning en dan kun je daar jaren van gaan genieten! Het is van groot belang dat je de tijd gaat nemen om de vergelijking te doen en dan ben je iedere maand veel goedkoper uit.

Share