Dit is dé tip voor het kiezen voor een persoonlijke lening

Dit is dé tip voor het kiezen voor een persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening afsluit, wilt u er zeker van zijn dat u de best mogelijke deal krijgt van uw kredietverstrekker. Geld lenen heeft immers altijd een prijs; maar u wilt niet onnodig te veel rente betalen voor de persoonlijke lening. Het vinden van de juiste lening is echter niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel kredietverstrekkers in Nederland, elk met hun eigen rente en voorwaarden. 

 

Rustig leningen vergelijken is hierbij zeer belangrijk, aangezien sommige geldschieters aanzienlijk betere deals bieden dan andere geldschieters. Om er zeker van te zijn dat u de beste lening kiest, moet u uit gaan van het onderstaande;

 

Persoonlijke lening vergelijken: Zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt

Wanneer u leningen van meerdere geldschieters vergelijkt, is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het aanbod dat u van de ene geldschieter bekijkt, daadwerkelijk vergelijkbaar is met het aanbod van een andere. Als de ene geldschieter een lagere maandelijkse betaling aanbiedt, maar je hebt besloten hier wel een jaar langer voor te willen betalen, kan het zijn dat je in totaal meer betaalt voor een lening die op het eerste gezicht goedkoop leek.

 

Een belangrijk punt om naar te kijken is of beide kredietverstrekkers u leningen met een gelijke rente aanbieden. Geen vaste rente? Dan is dit vaak geen persoonlijke lening. U loopt in dit geval, met een lening met variabele rente, veel meer risico, omdat de rente op uw lening tijdens de aflossingsperiode kan stijgen. Wanneer de tarieven stijgen, stijgen de totale leenkosten en zo ook de maandelijkse betalingen.

 

Toch zijn er situaties waarin een lening met variabele rente wel zinvol is. Vooral als u van plan bent de lening vervroegd af te betalen of wanneer u zich hogere betalingen kunt veroorloven. U zult hierbij dus zeker moeten zijn dat u leningen met hetzelfde type rentestructuur vergelijkt, zodat u de beste deal kunt krijgen voor zowel de lening met de vaste rente als de lening met de variabele rente die u afsluit. 

 

Daarom raden wij u altijd aan een vergelijkingssite te gebruiken wanneer u een lening afsluit. Een vergelijkingssite helpt u om eenvoudig online het aanbod leningen in Nederland eerlijk te vergelijken, zodat u zeker weet dat u de beste keuze maakt.

 

 

Share