Milieu-Investeringsaftrek – MIA – aanvragen voor milieuvriendelijke investeringen binnen jouw bedrijf?

Milieu-Investeringsaftrek – MIA – aanvragen voor milieuvriendelijke investeringen binnen jouw bedrijf?

Als je op zoek bent naar meer informatie over de mia aanvragen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vertellen je namelijk graag meer over deze ideale regeling die je kunt aanvragen voor de fiscale aftrek voor milieuvriendelijke investeringen die je al hebt gedaan of wil gaan doen binnen jouw bedrijf. Als ondernemer ben je namelijk graag bezig met het besparen van (onnodige) kosten. Daarom raden we je aan om zeker nog even verder te lezen, want hierdoor kun jij te weten komen of je deze MIA regeling kunt aanvragen en ook hoe je dit het beste kunt doen.

Waarvoor kan ik mia aanvragen en wat levert het mij op als ondernemer?

Regelingen, het klinkt altijd weer als een uitdaging. Voor je een nieuwe regeling gaat treffen, zal je dan ook eerst graag willen weten wat het je oplevert. Met de mia aanvragen kun je tot wel 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, dit betekent dat je minder winstbelasting zult betalen. In combinatie met de VAMIL (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kun je tot wel 75% versneld afschrijven, dat is nou het mooie van mia aanvragen, dat je deze kunt combineren met de VAMIL. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden voordat je de MIA regeling aan kunt vragen, is of het bedrijfsmiddel op de Milieulijst staat van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Deze Milieulijst kan per jaar verschillen en het hangt er daarbij vanaf waar je recht op hebt om een regeling voor aan te vragen, in 2022 kun je als ondernemer de Milieu-Investeringsaftrek regelen die betrekking hebben op:

  • Grondstoffen- en watergebruik;
  • Voedselvoorziening en landbouwproductie;
  • Mobiliteit;
  • Klimaat en lucht;
  • Ruimtegebruik;
  • Gebouwde omgeving.

Bekijk dus altijd de actuele Milieulijst. In sommige gevallen kan jouw bedrijfsmiddel hier niet op staan, maar dat houdt niet gelijk in dat je er geen fiscale aftrek voor kunt regelen. Je kunt namelijk altijd een aanvraag doen of jouw bedrijfsmiddel op deze lijst kan komen te staan. Veel mogelijkheden dus waar we als ondernemers erg blij van worden. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om fiscale aftrek voor een bedrijfsmiddel te kunnen regelen, waaronder dat het bedrijfsmiddel op de actuele Milieulijst staat, het bedrijfsmiddel nog niet eerder is gebruikt, de investering minimaal €2.500 moet bedragen en de investering betrekking heeft op de aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.

Waarom het slim is om mia aanvragen voor jouw bedrijf bij ons te regelen!

Misschien zijn dit wat ingewikkelde en ook misschien wel nieuwe termen voor je, maar daarom zijn wij er uiteraard om je te helpen. Je hoort tegenwoordig zoveel mogelijkheden, waardoor we begrijpen dat je op een gegeven moment niet meer weet wat iets inhoudt. Onze specialisten, die al jaren ervaring hebben, kunnen je van alles vertellen over mia aanvragen. We hebben je nu al veel nieuwe informatie meegegeven, maar heb je nog vragen of wil je je meer verdiepen in eerdergenoemde regelingen? Op onze website www.vindsubsidies.nl kun je meer informatie vinden en kun je gelijk onderzoeken of jouw bedrijf in aanmerking komt voor mia aanvragen. 

Share