Ontdek de makelaarskosten verkoop woning via makelaarkosten.nl

Ontdek de makelaarskosten verkoop woning via makelaarkosten.nl

Als je je huis wilt verkopen en daarvoor een makelaar wilt inschakelen, dan ben je uiteraard benieuwd naar de makelaarskosten verkoop woning. Deze zullen ongetwijfeld anders zijn dan de kosten die je had toen je een woning kocht. Ten eerste ben je waarschijnlijk alweer wat jaren verder en dus moet je rekening houden met inflatie en hogere kosten. Ten tweede is het kopen van een woning wat anders dan het verkopen van een woning. Een makelaar die je helpt bij de verkoop van een woning, verricht dan ook andere taken en dus zullen ook de makelaarskosten verkoop woning anders zijn. Om jezelf alvast goed op de hoogte te brengen van de makelaarskosten verkoop woning, is het verstandig om even een kijkje te nemen op de website van makelaarkosten.nl. Hier vin je in detail uitgelegd wat de verschillende makelaarskosten zijn voor kopers en verkopers. Zo zie je dus meteen wat voor kosten een makelaar in rekening zal brengen wanneer deze jouw woning weet te verkopen. Makelaars werken zelf met verschillende constructies. Zo kan het zo zijn dat je te maken hebt met een makelaar die werkt op basis van een courtage. Een makelaarscourtage is een percentage dat wordt berekend over de verkoopprijs. Dat percentage ligt doorgaans tussen de 0,8 en 1.2%. Als je het gemiddelde neemt van 1% en je woning wordt verkocht voor 3 ton, dan betaal je 3000 euro aan makelaarskosten verkoop woning. Het voordeel van deze constructie is dat je alleen makelaarskosten verkoop woning hebt, op het moment dat de woning daadwerkelijk wordt gekocht. Een makelaarscourtage is dus een vorm van de no cure no pay constructie. Een bijkomend voordeel is dat je te maken hebt met makelaars die meer verdienen naarmate ze de verkoopprijs weten op te drijven. Het is dan ook in het voordeel van de makelaar om te proberen om een zo goed mogelijk bod te krijgen. Het nadeel is wel dat een goed bod voor een makelaar al snel voldoende is. Hoewel hij er voor jou misschien nog wel 2000 of 3000 euro meer uit kan slepen, is dat voor een makelaar de moeite niet. Wat voor jouw 3000 euro extra is, is met een courtage van 1% voor een makelaar slechts 30 euro. Een makelaar is daardoor snel geneigd om een goed bod te accepteren. Je kunt ook in zee gaan met een makelaar die werkt met een vaste prijs. In dat geval betaal je ongeacht of je woning wordt verkocht of niet. Maar de kosten blijven dan wel laag als je flink ver boven de vraagprijs uitkomt.  

Meer weten over makelaarskosten verkoop woning? Surf naar de website

Als je meer wilt weten over de makelaarskosten verkoop woning, dan kun je zoals gezegd het beste zelf even een kijkje nemen op makelaarkosten.nl. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over: 

  • Aftrekbaarheid makelaarskosten
  • Verschillende makelaarstarieven
  • Makelaarskosten bij aankoop woning

Met al deze kennis op zak kun je gemakkelijk in gesprek gaan met een makelaar. 

Vergelijk makelaarskosten via makelaarkosten.nl

Omdat er zoveel verschillen bestaan tussen makelaars en de makelaarskosten, is het een goed idee om de verschillende makelaars bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken. 

Share