Verbouwing financieren op verschillende manieren

Wil je gaan verbouwen? Dan heb je daar vaak wel aardig wat geld voor nodig om de woning zo te kunnen maken dat deze helemaal naar je zin is. Een verbouwing financieren kun je op diverse manieren doen. Zo kun je er een lening voor afsluiten of proberen er een (extra) hypotheek voor aan te vragen.

 

Voordelen van een persoonlijke lening

Een lening kan in diverse vormen voorkomen. Zo kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening. Voordeel hiervan is dat je een bepaald bedrag leent tegen een van tevoren vastgestelde rente en dat je iedere termijn hetzelfde bedrag aflost. Daarnaast is de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar als je het geleende bedrag echt voor de verbouwing van de woning gebruikt.

 

Voordelen van een doorlopend krediet

Als je graag een extraatje hebt op zijn tijd kun je ook kiezen voor het afsluiten van een doorlopend krediet. Hieraan zit geen einddatum verbonden en je kunt wanneer je wilt, tot een bepaald maximum, een door jou gewenst bedrag lenen. Hiervoor betaal je ook rente maar deze wordt alleen berekend voor het bedrag dat je nog dient af te lossen. De aflossing is een percentage van het totaal maximaal te lenen bedrag. Mochten zich tussentijds bij de verbouwing extra kosten voordoen waar je niet direct rekening mee had gehouden dan is een doorlopend krediet handig omdat je dan extra geld tot je beschikking hebt.

 

Tussentijds aflossen mogelijk

Voor beide vormen geldt dat je altijd tussentijds kunt aflossen als je dat wilt en kunt. Zo wordt het geleende bedrag minder en heb je het eerder afgelost. Voor het tussentijds extra aflossen betaal je geen extra kosten. Hoe het ook zij, het blijft altijd een lening die toch ooit terugbetaald dient te worden dus het is aan te raden daar altijd goed rekening mee te houden.

Share