Waarom zou je investeren in goud?

Waarom zou je investeren in goud?

Als je op zoek bent naar een manier om je geld te beleggen en te laten groeien, is goud een mogelijke optie. Goud kopen is al tijden een populaire manier om te investeren. Het is een veilige haven wanneer andere investeringen volatiel zijn. In deze blog zullen we de voordelen van goud als investering bespreken.

Goud is een veilige haven

Een van de grootste voordelen van goudinvesteringen is dat het acteert als een haven in tijden van economische onzekerheid. Dit komt doordat goud een universeel erkende en begeerde grondstof is. Bij een financiële crisis of politieke onzekerheid zou men gemakkelijk hun dollars of andere valuta kunnen verliezen. Dit in tegenstelling tot wat goud ons biedt dat niet onderhevig is aan economische schommelingen.

Het handhaven van Portfolio Diversificatie

Investeren in goud, samen met andere activa, kan helpen bij het diversifiëren van jouw portfolio. Dit is belangrijk omdat wanneer de waarde van jouw aandelen keldert, goud, als onderdeel van de portefeuille, stabiel blijft. Met andere woorden, het risico op verlies kan beperkt worden wanneer men investeert in meerdere financiële instrumenten.

Inflatie Hedge

Een ander voordeel van goudinvesteringen is de inflatie hedge. Goud heeft over het algemeen een prijsstijging bij inflatie omdat de waarde ervan niet afhankelijk is van valuta. De inflatie van de dollar en andere papieren valuta's kan de goudprijs verhogen. Dit maakt het een krachtige tool voor investeerders om hun portfolio's te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van inflatie.

Eenvoudig en flexibel beleggen

Een ander groot voordeel van goud beleggen is de eenvoud en flexibiliteit ervan. Goud kan op verschillende manieren worden gekocht – fysiek, via ETF's of contracten voor toekomstige levering. Dit geeft investeerders de flexibiliteit om te kiezen welke methode het beste bij hun past. Goud is ook gemakkelijk verhandelbaar en liquiditeit kan gemakkelijk worden verkregen.

Een Veilige Investering

Goud is een waardevolle investering omdat het waardevast blijft in tegenstelling tot andere activa. Het is een grondstof die zelden faalt en moeilijk te vervalsen is. Bovendien is het een stabiele investering die men behoudt.

Conclusie

Goud investeren is vooruitblikken op een veilige toekomst. Goud bevat zoveel troeven, zoals stabiliteit, flexibiliteit, en is bestand tegen inflatie. Dat legt het in het rijtje van beste investeringen voor elke investeerder. Het zou echter verstandig zijn om niet je gehele portfolio in goud te investeren. Diversificatie zou het woord moeten zijn dat de toon zet. Beleggers moeten een gouden regel volgen, om onnodige risico's te vermijden. Alles bij elkaar genomen, goud is een veilige en stabiele manier om je geld te investeren. Je kunt het zeker uitproberen als je op zoek bent naar een betrouwbare investering in deze onzekere economische tijden.

Bron: Doijer & Kalff

 Goud

Share