Bruto naar netto berekenen: hoe werkt dat?

Bruto naar netto berekenen: hoe werkt dat?

Als u een nieuwe baan krijgt en uw salaris voor het eerst te horen krijgt, wordt er bijna altijd gesproken over het bruto salaris. Het bruto salaris is niet het salaris dat u echt op uw rekening gestort krijgt, want hier moet nog belasting over betaald worden. Het netto salaris is uw inkomen na het betalen van belasting en dit is het geld dat u aan het einde van de maand betaald krijgt. Wilt u bruto naar netto berekenen, zodat u precies weet wat u verdient met uw nieuwe baan? Lees dan in dit artikel hoe u dit kunt doen.

Bruto naar netto berekenen op het internet

Natuurlijk kunt u een rekenmachine pakken en zelf de rekensom maken van bruto naar netto berekenen. Heeft u echter niet veel verstand van de belastingregels in Nederland bij het omrekenen van bruto naar netto, dan is de kans groot dat u de verkeerde berekening maakt. Dit betekent dat u een verkeerd netto salaris berekent en uiteindelijk veel meer of minder op uw rekening krijgt.

Tips om het uit te rekenen

Wat u beter kunt doen, is het online berekenen van uw netto salaris op basis van het bruto salaris in uw contract. U zoekt de geschikte online tool, u vult uw bruto salaris in en de online tool berekent automatisch welk netto salaris u krijgt. Niet alleen gemakkelijker, maar ook sneller en betrouwbaarder.

Salaris omhoog? Bereken uw nieuwe netto salaris

Heeft u een promotie gekregen en gaat uw bruto salaris omhoog? Dan kunt u ook gebruik maken van een tool voor bruto naar netto berekenen om uw nieuwe netto salaris te berekenen. Door uw promotie door te berekenen in het netto salaris, weet u precies wat u voor nieuw salaris kunt verwachten van uw baas.

Share