Goedkoop leasen steeds vaker online geregeld

Goedkoop leasen steeds vaker online geregeld

Onderzoek heeft aangetoond dat leasen een steeds vaker voorkomende vorm van lenen is. Goedkoop leasen is dan ook een steeds populairder onderwerp op bijvoorbeeld het internet. Kun je complexe zaken als goedkoop leasen daadwerkelijk veilig online regelen?

Het in de inleiding genoemde onderzoek heeft vermoedens dat financiers liever leasecontracten afsluiten dan gewone leningen bevestigd. Bij leasen is namelijk sprake van een onderpand zoals de auto die geleased wordt. Indien de financier de beschikking heeft over een onderpand als een auto dan kan deze in geval van wanbetaling eventueel verkocht worden. Zodoende dekt de financier zich (deels) in tegen eventuele risico’s van wanbetalers.

Goedkoop leasen is door financiers dus populair gemaakt als alternatief voor het afsluiten van een normale lening. Door het groeiende aantal mensen dat op internet zoekt op goedkoop leasen zijn er ook een aantal bedrijven die hierop ingesprongen zijn met vergelijkingswebsites. Indien je via bijvoorbeeld Google zoekt op goedkoop leasen dan kun je diverse vergelijkingswebsites vinden waarop diverse lease mogelijkheden met elkaar worden vergeleken. Het percentage van de leasecontracten dat per internet wordt afgesloten is dan ook relatief hoog. Vele aanbieders van leasecontracten hebben zich namelijk aangesloten bij dit soort vergelijkingswebsites waardoor een potentiele klant direct naar de site van de aanbieder kan worden gelokt.

Naast het feit dat het wereldwijde web dus voor financiers een bron is van potentiele klanten op zoek naar bijvoorbeeld goedkoop leasen is het ook een stuk eenvoudiger om zaken via het internet te regelen. Waar enkele jaren geleden leasecontracten nog veelal op lokale kantoren werden afgesloten is dit nu vaak niet meer nodig. Omdat mensen niet meer langs hoeven te komen op een fysieke locatie kunnen veel kosten van bijvoorbeeld een mooi kantoorpand worden bespaard. Via het internet wordt de administratieve medewerkers een hoop werk uit handen genomen. Veel gegevens worden nu namelijk door de klant zelf opgegeven zonder dat daar direct een medewerker aan te pas hoeft te komen. Nadeel hiervan is wel dat er een stuk beleving voor de klant verloren kan gaan. Door goedkoop leasen online te regelen kan het zijn dat de klant geen gedegen advies van een gespecialiseerde adviseur krijgt.

Share