Hoe rijk worden met geld lenen?

Hoe rijk worden met geld lenen?

Wil je rijk worden met geld lenen? Klinkt nogal tegenstrijdig. Immers, als je veel geld hebt om te lenen dan ben je al rijk niet waar. En toch is het een veelgestelde vraag hoe je rijk wordt met geld lenen. Maar let op: deze tactiek kent grote risico’s en het is beslist niet de beste manier voor financieel onafhankelijk worden

Geld verdienen met geld lenen, hoe het werkt

Je wilt rijk worden met geld lenen. In dit geval gaan we ervanuit dat je geld wilt uitlenen aan particulieren in ruil voor rente. Oftewel: je wilt opereren als financiële instelling. In dit geval loop je tegen een groot struikelblok, namelijk de AFM. Wil je geld verdienen met geld lenen? Dan moet je eerst een vergunning aanvragen bij de AFM. En op kredietvergunningen worden zeer strenge eisen gehandhaafd. 

De kans dat je een kredietvergunning krijgt is erg klein. Geld lenen is mogelijk, maar kredietverstrekkers moeten wel voldoen aan de strikte voorwaarden. Dat is voor een zelfstandige vrijwel niet te waarborgen. 

Maar goed, wellicht wil je toch illegaal geld lenen en ermee verdienen. 

Dus, hoe kunnen we rijk worden met geld lenen? 

Helaas. Ook dit valt vies tegen. 

Stel: je hebt een kapitaal van 50.000 euro. Het landelijke rentetarief voor geld lenen is maximaal 10%. Dit betekent dat jij als illegale aanbieder waarschijnlijk niet meer dan 10% kan rekenen. 

10% rente per jaar op een bedrag van 50.000 euro is 5.000 euro. Dat is niet bepaald genoeg inkomen voor financieel onafhankelijk worden. 

In dit geval zou je dus minimaal 500.000 euro nodig hebben om aan een mooi inkomen van 50.000 euro te geraken. 

Maar in dit geval loop je tegen een probleem, namelijk: de belastingdienst. De fiscus zal zich afvragen hoe je aan 50.000 euro inkomsten geraakt. Indien zij een onderzoek starten, ben je de sjaak.

Rijk worden met geld lenen is vrij kansloos

Conclusie: rijk worden met geld lenen is vrij kansloos. We zien dat rijk worden met geld lenen vrijwel niet te doen is als particulier. En bovendien is er een limitatie op rente en/of legale activiteiten. 

Hoe kan je dan wel rijk worden met geld? 

Bij geld lenen hanteer je een bepaalde rente. 10% is al serieus hoog. Deze 10% kan echter ook gerealiseerd worden met beleggen. Denk aan vastgoed en aandelen. 10% gemiddeld is een realistisch jaarlijks rendement. 

Financieel onafhankelijk worden doe je dankzij beleggen. Een gevorderde belegger in aandelen kan boven de 12% rendement realiseren. Sommige behalen zelfs structureel boven de 15%. En daarbij zijn geen juridische beperkingen zoals bij geld lenen. 

Kortom, hoe rijk worden met geld lenen? Niet. Kies in plaats daarvan voor beleggen. Lange termijn beleggen maakt financieel onafhankelijk!

Share