Waarom hypotheek oversluiten?

Waarom hypotheek oversluiten?

Het oversluiten van een hypotheek is tegenwoordig super makkelijk en voordelig. Je kunt oversluiten naar een nieuw rentetarief dat een stuk voordeliger is. Vooral als je tientallen jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten, is de kans groot dat dit nu een stuk goedkoper kan. Het hypotheek oversluiten is bijna net zo makkelijker dan het overstappen van een energieleverancier. Toch is het niet voor iedereen handig om een hypotheek over te sluiten, dit ligt namelijk aan je persoonlijke situatie. Het is daarom ook van belang dat je dit berekend voordat je ermee aan de slag gaat. Op het internet zijn er verschillende websites, waar je eenvoudig dit kunt berekenen. Maar wat zijn de redenen om over te sluiten naar een nieuwe aanbieder? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Verschillende redenen

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen snel kiezen voor hypotheek oversluiten. De reden is namelijk niet voor iedereen hetzelfde en dit komt door de verschillende persoonlijke situaties. De belangrijkste reden is dat veel mensen het fijn vinden om lagere maandlasten te hebben. Ook kunnen ze met een hypotheek oversluiten de rentevaste periode langer vastzetten. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en kun je optimaal profiteren. Als je verbouwingsplannen hebt, is het ook mogelijk om dit te doen door middel van hypotheek oversluiten. Ook is er meer zekerheid en moet je de hypotheek binnen 30 jaar aflossen. Ook is de overlijdensrisicoverzekering goedkoper, omdat deze over de afgelopen jaren sterk gedaald zijn.

Vooral nu is het oversluiten van een hypotheek erg populair. Dit komt doordat de rente heel laag is van hypotheken die je op dit moment afsluit. Als je voor 2016 een hypotheek hebt afgesloten, is de kans groot dat je een nieuwe hypotheekrente kunt krijgen voor veel minder. Een lagere rente kan je op maandbasis veel geld besparen en vaak is dit meer dan de kosten van het oversluiten.

Geld lenen voor verbouwing

Veel mensen hebben geld nodig voor een verbouwing en kiezen voor geld lenen voor verbouwing. Dit kun je op verschillende manieren doen en deze manieren zijn hypotheek verhogen en een persoonlijke lening. Het verhogen van de hypotheek is alleen mogelijk als je bij de notaris een hoger bedrag hebt afgesloten dan dat je nu betaald. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening, maar hier zitten soms nadelen aan.

 

Share