In bezwaar gaan boete online

In bezwaar gaan boete online

Waarom kiezen voor in bezwaar gaan boete? Het kan zijn dat je een boete hebt gekregen voor bijvoorbeeld te hard rijden, door rood rijden, een parkeerboete of voor het vasthouden van de telefoon in de auto. Deze boetes kunnen flink in de cijfers oplopen. Misschien ben je het niet eens met deze boete en wil je dus in bezwaar gaan. In sommige gevallen kan in bezwaar gaan tegen boete tegen helpen en hoef je de boete niet te betalen. Dit kun je overlaten aan juristen die hier alle kennis van hebben. Zij zoeken precies voor je uit of je gelijk hebt of niet. In bezwaar gaan tegen boete kan lonen en is te allen tijde het proberen waard.

Online in bezwaar gaan boete

Wil je in bezwaar gaan tegen je boete dan kun je dit online regelen met geschoolde juristen. Via de e-mail word je op de hoogte gehouden van de voortgang zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent. Alle aangeleverde stukken worden beoordeeld en hierna wordt het proces in gang gezet. Een bezwaarproces kan ontzettend lang duren. Hierbij kun je denken aan ten minste een half jaar, en dan moet het nog naar de rechter. Voor het in bezwaar gaan tegen boete is dus zeker geduld vereist en het is ook niet gezegd dat je de zaak zal gaan winnen.

De procedure van het in bezwaar gaan

In bezwaar gaan tegen boete kan ervoor zorgen dat jij je gelijk haalt en daardoor het geld van de boete terug krijgt of niet hoeft te betalen. Wanneer jij denkt dat de boete onterecht is kun je bewijsstukken aanleveren aan de online juristen. Na beoordeling worden de stukken doorgestuurd naar de rechter welke vervolgens uitspraak gaat doen. Aan het einde van het proces word je op de hoogte gebracht van de uitspraak. Mocht je gelijk hebben? Dan zijn de kosten van het proces gratis en hoef je dus ook geen boete te betalen. Is gebleken dat de boete wel terecht was? Dan dien je de boete alsnog te betalen maar ook in dit geval betaal je niet voor de gemaakte kosten van het proces.

De rechter bepaalt

Wanneer je kiest voor in bezwaar gaan boete wil je natuurlijk wel weten wat de kans van succes is alvorens je aan de slag gaat. In 1 op de 3 gevallen is er kans van slagen. Wanneer jij zeker denkt te weten dat de boete onterecht is uitgeschreven en je hebt hier goede bewijsstukken van, dan is de kans van slagen vele malen groter. De online juristen doen hun best om de zaak te winnen zodat de boete kwijtgescholden kan worden. Er kunnen geen garanties worden gegeven dat je de zaak zal winnen. Dit zal uiteindelijk worden bepaald door de rechter. Toch kan het lonen om in bezwaar te gaan om jouw gelijk te halen. De online juristen voeren het complete proces kosteloos voor je uit, ook als het tegendeel is bewezen. Het loont daarom om dit uit handen te geven waardoor je zelf veel tijd bespaart.

Share