Waarom is het nodig om een RDW check te doen?

Waarom is het nodig om een RDW check te doen?

Een RDW kenteken check houdt namelijk in dat je gaat zoeken naar kentekenplaten in de Database van de RDW, waarna je informatie krijgt over het voertuig dat verbonden is aan de kentekenplaat. De RDW check is in de meeste gevallen gratis, maar soms als je bijvoorbeeld het schadeverleden van het voertuig wilt weten moet je een klein bedrag betalen.

Wanneer je een gloed nieuwe auto aanschaft is het niet echt nodig om de geschiedenis van de auto te achterhalen. Het is wel belangrijk voor wanneer je een tweedehandse auto wilt aanschaffen. Door het laten uitvoeren van zo een eenvoudige kentekencheck, kan je alle nodige informatie achterhalen, zoals:

De autohistorie

Met de kentekencheck kun je alles te weten komen over het voertuig. Het maakt het dus gemakkelijker om een auto te kopen of om het af te wijzen. De informaties die je krijgt zijn bijvoorbeeld aanrijdingen, onderhoud en aantal eigenaren.

Een niet-betrouwbare verkoper

Het is namelijk zo dat niet alle verkopers de waarheid spreken. Door zelf een kentekencheck te laten kom je achter allerlei informatie die je nodig zal vinden. Zo kom je achter de mankementen van de auto, de kilometerstanden, als de auto gestolen is of niet etc…

Door het laten uitvoeren van een kenteken check voorkom je dus een miskoop. Bekijk de RDW check als je een auto wilt kopen die het waard is.

Share