Is alimentatie wijzigen mogelijk?

Is alimentatie wijzigen mogelijk?

Voor veel mensen die gescheiden zijn is het een belangrijke vraag: kun je de hoogte van de alimentatie wijzigen? Het is goed om te weten dat dit mogelijk is, mits er aan een aantal voorwaarden is voldaan. Je hoeft dus niet jarenlang hetzelfde bedrag te betalen, maar je hoeft ook geen genoegen te nemen met een te laag bedrag ontvangen! Een verzoek voor alimentatie wijzigen kan vanuit beide partijen komen, zowel degene die nu betaalt, als degene die ontvangt. Heb jij het idee dat een wijziging mogelijk is en zou je hier meer over willen weten, dan kunnen Meesters & Meer advocaten & mediators je helpen!

Waarom alimentatie wijzigen?

Een scheiding tussen twee partner is natuurlijk altijd een verdrietige gebeurtenis, ook als het voor beide partijen de beste oplossing is. Helemaal als er kinderen in het spel zijn. In veel gevallen zal het zo zijn dat er na de breuk afspraken worden gemaakt over het betalen van kinderalimentatie of partneralimentatie. Na verloop van tijd kan de hoogte van deze alimentatie wijzigen, dit bedrag staat niet levenslang vast. Veel mensen denken dat wijziging niet mogelijk is, maar dat is dus echt een misverstand. De vraag is dan natuurlijk wel: wanneer is er een wijziging mogelijk? Dit kan niet zomaar, de hoogte van dit bedrag is met reden zo vastgesteld. Je voormalige partner heeft dit nodig voor zichzelf of voor jullie kinderen. De alimentatie wijzigen is alleen mogelijk als er grote wijzigingen zijn geweest in jullie levens. Dit geldt zowel voor de ontvangende als de betalende partij. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een van jullie beide werk kwijtraakt en daardoor flink minder inkomsten heeft. Maar het kan ook juist zijn dat je een promotie krijgt en flink meer gaat verdienen. Of je krijgt een nieuwe partner, waardoor jullie financiële situatie ook sterk wijzigt. Met andere woorden, de alimentatie wijzigen is mogelijk op het moment dat zich veranderingen in jullie leven voor doen die een groot effect hebben op de financiën van een van beide partijen.

Laat het gratis uitzoeken

Denk jij dat jullie in een situatie zitten waarin de hoogte van de alimentatie wijzigen logisch is? Dan is het verstandig om de hulp van professionals op dit gebied in te schakelen. Deze kunnen jou helpen met:

  • het verzamelen van de juiste documenten
  • het maken van een berekening
  • het afwikkelen van de wijzigingsprocedure

Jij kunt zelf immers niet zomaar bepalen dat de hoogte van de partneralimentatie of kinderalimentatie hoger of lager zou moeten zijn. Er moet eerst gekeken worden of de omstandigheden dusdanig gewijzigd zijn dat de alimentatie wijzigen een logische stap is. Vervolgens moet er berekend worden hoe hoog het nieuwe bedrag zou moeten zijn. En dan moet dit ook nog met je ex partner afgestemd worden. Je kunt hier dus wel wat hulp bij gebruiken, schakel daarom Meesters & Meer advocaten & mediators in. Zij kunnen jou bij al deze stappen helpen en zullen in gesprek met jouw ex proberen een nieuwe regeling af te stemmen. Lukt dit niet, dan kunnen ze ook voor jou naar de rechter gaan. Wil je hier meer over weten? Ga dan eens naar alimentatie-wijzigen.nl!

Share