Voordelen van een zakelijke rekening

Voordelen van een zakelijke rekening

Wanneer je zzp’er bent, denk je wellicht na over het openen van een zakelijke rekening. Een zakelijke rekening openen kan erg veel voordelen hebben. Maar welke zakelijke rekening is geschikt voor jou? Het is verstandig om van tevoren zakelijke rekeningen te vergelijken, om de meest geschikte optie te vinden. 

Voordelen van een zakelijke rekening

Een van de belangrijkste redenen om een zakelijke bankrekening te openen is om meer inzicht te krijgen in de financiën van jouw bedrijf. Wettelijk gezien is een zakelijke rekening niet verplicht, maar dit brengt wel heel veel voordelen met zich mee als je het wel doet. Met een zakelijke rekening openen houd je privé en zakelijk erg goed gescheiden. Hierdoor lopen de zakelijke en privé geldstromen niet door elkaar. Daarnaast biedt een zakelijke rekening een professionelere uitstraling. Je zet de rekening op naam van jouw onderneming en kan dit vervolgens ook melden op offertes en facturen. Ook voor de boekhouder kan dit erg handig zijn. Hierdoor ontstaan er geen verwarringen en geen financiële problemen door de boekhouding.

Beste zakelijke rekening

Zzpdaily.nl onderzoekt jaarlijks de beste zakelijke rekeningen voor zzp’ers. Als beste uit de test komt Knab. Dit vanwege de goede service, lage kosten en het gebruiksgemak. Ook zijn ze uitgeroepen tot de meest voordelige rekening. Dus naast te lage prijs biedt Knab bank ook een zeer goede klantenservice. Dit is tevens ook de snelst groeiende bank in Nederland. Grootbanken zoals ABN AMRO, ING Bank en Rabobank worden ook overwogen door zzp’ers tijdens het vergelijken van de zakelijke rekeningen. Deze banken bieden vaak een uitgebreid pakket aan. Extra gebruikers, geld storten, creditcards en nog veel meer opties en mogelijkheden. Dit is natuurlijk fijn, maar daar betaal je ook echt voor terwijl je het waarschijnlijk niet nodig hebt.  Banken zoals Knab hebben een specifieker aanbod en bieden daarbij alleen aan wat je daadwerkelijk nodig hebt, daardoor betaal jij een voordelige prijs. 

Service

ls je een zakelijke rekening gaat openen zijn er verschillende punten waar je op kunt letten. De eerste factor is de prijs. De prijs van een zakelijke rekening bestaat uit de vaste maandelijkse kosten van de rekening en de variabele kosten die je betaalt voor transacties.  

Ook de service speelt een rol bij openen van een zakelijke rekening. Als je een probleem of vraag hebt, wil je natuurlijk wel dat deze beantwoord kan worden. Als je voor duurzaam wilt gaan, kun je voor Tridos gaan. Zij streven naar duurzaamheid, transparantie, uitmuntendheid en ondernemerschap. 

Share