Klaar voor de toekomst met een opleiding administratief medewerker

Klaar voor de toekomst met een opleiding administratief medewerker

Werk je nauwgezet? Vind je het leuk om het overzicht te behouden en gegevens te ordenen? Dan is een baan als administratief medewerker jou misschien wel op het lijf geschreven. Als administratief medewerker vervul je een hele veelzijdige functie. Uiteraard moet je administratieve taken uit kunnen oefenen. Maar daarnaast zal je vaak ook de telefoon aan moeten en nemen en de in -en uitgaande post verwerken. Een administratieve functie heeft in veel gevallen dan ook flink wat overlap met een secretariële functie. De mate waarin hangt meestal nogal van het bedrijf waarbij je werkzaam bent. Soms wil men dat je vooral secretariële en receptionele taken waarneemt. En soms zal je uitsluitend ingezet worden als administratieve duizendpoot. Een hele brede functie dus.

 

Het doel van de opleiding

Tijdens de opleiding tot administratief medewerker wordt je in korte tijd klaargestoomd voor het vak. Je krijgt veel theorielessen, maar uiteraard is er ook heel veel aandacht voor de praktische vaardigheden. Je leert hoe je gebruik kunt maken van administratieve computerprogramma’s. Het streven van de opleiding administratief medewerker is om jou een zo breed mogelijke basis mee te geven. Zo ben je voor jouw toekomstige werkgever multi-inzetbaar. De opleiding biedt ook een goede basis om op voort te bouwen met bijvoorbeeld een opleiding tot financieel administratief medewerker.

 

Past een baan als administratief medewerker bij mij?

Of een baan als administratief medewerker iets voor jou is hangt voor een groot deel af van jouw aanleg. Maar er zijn ook andere dingen die een rol spelen. Je zult bijvoorbeeld veel met cijfers werken. Je moet dus wel over een goed cijfermatig inzicht beschikken. Ook moet je het niet vervelend vinden om met computers te werken. Een groot deel van je tijd zal je immers achter je bureau doorbrengen.

Share