Problemen met betalingen? Schakel een deurwaarder in!

Problemen met betalingen? Schakel een deurwaarder in!

Elk bedrijf en elke onderneming krijgt er wel eens mee te maken. Klanten die niet willen betalen omdat ze het bijvoorbeeld niet eens zijn met de factuur of als ze in onenigheid met je zijn. Ook heb je klanten die simpel niet kunnen betalen. Die zijn vaak bedrijven waar de omzet even tegenzit of als er een andere financiële tegenvaller heeft plaatsgevonden. Niet alleen ondernemingen hebben betalingsachterstanden. Ook als jij aan een normale consument levert, kan het zijn dat deze consument niet wil of niet kan betalen. Welke situatie het ook om gaat, het is uiterst vervelend voor jou als ondernemer. Jij levert je werk af of verricht een dienst voor iemand, maar je wordt hier niet voor beloond. Ook jij moet aan diverse betalingsverplichtingen voldoen dus je wilt jouw betaling ook zo snel mogelijk hebben. Wat doe je dan? Een deurwaarder inschakelen!

Wat is een deurwaarder?

Bij een deurwaarder heb je gelijk een beeld van een grote man die zomaar beslag legt op jouw bezittingen of zelf je huis. Toch is de realiteit een stukje anders. Als je een deurwaarder inschakelt dan gaat hij in eerste instantie op zoek naar een manier om alsnog aan een betalingsverplichting te voldoen. Pas wanneer je dit weigert en ook geen geldige reden kunt geven waarom je niet betaald, dan gaat de deurwaarder beslag leggen op jouw goederen. De deurwaarder heeft het recht op het uitbrengen van een dagvaarding, beslag leggen en zelfs het uitvoeren van een ontruiming behoort tot zijn takenpakket. Door middel van rechterlijke bepalingen kan de deurwaarder aan de slag om aan rechtsgeldige betalingsverplichtingen alsnog te voldoen.

Wat doet een deurwaarder?

Als je een deurwaarder inschakelt dan geef je diegene het recht om jouw schulden te innen. Hierbij heeft hij meer mogelijkheden dan een incassobureau en dit komt door zijn wettelijke status als ambtenaar. De deurwaarder gaat er alles aan doen om het geld waar u recht op heeft te innen. De deurwaarder doet dit uiteraard niet voor niks. In de meeste gevallen zal een percentage van de schuld naar de deurwaarder gaan en de schuldenaar zal voor eventuele gerechtskosten opdraaien. Zit jij in een situatie waarin jouw klanten niet aan betalingsverplichtingen willen of kunnen voldoen? Dan is het inschakelen van een deurwaarder zeker het overwegen waard! 

Share