Waarom is geld lenen zo populair?

Waarom is geld lenen zo populair?

Je wordt ongetwijfeld vrijwel dagelijks overspoelt met reclames over online geld lenen of geld lenen via een andere manier. Hoe komt het toch dat wij ineens in een samenleving leven waarin geld lenen de normaalste zaak van de wereld is geworden. En ook is het de vraag hoe het toch komt dat voornamelijk de online geldverstrekkers wel uit de grond lijken te schieten.

Zoek via een zoekmachine als Google maar eens op ‘geld lenen’ en je vindt talloze mogelijkheden om vaak tegen een schappelijk rentebedrag online snel aan geld te kunnen komen. De reden dat er talloze mogelijkheden zijn is natuurlijk het feit dat er veel vraag naar is, anders hadden deze bedrijfjes geen reden tot bestaan. Maar hoe kan het toch dat de samenleving dusdanig veranderd is dat deze bedrijfjes nu volop bestaan waar deze vroeger niet vaak te vinden waren.

De opkomst van online geld lenen

Het is iets van vroeger dat men meer gericht was op sparen dan lenen. Jaren terug was het logisch om zelf te sparen bij een bank of bij jezelf thuis, geld lenen kwam niet vaak voor. In een gedegen opvoeding wordt men dan ook vaak aangeleerd om te sparen voor het doen van een uitgave. Het is moreel niet helemaal juist om een aankoop te doen waarvoor je het geld eigenlijk niet hebt.

De laatste jaren echter is geld lenen steeds gebruikelijker geworden. Door bijvoorbeeld de komst van de Euro lijken producten alleen maar duurder te worden terwijl mensen wellicht minder gaan verdienen. Het is daarom steeds lastiger geworden voor de gemiddelde Nederlander om alleen met sparen bepaalde uitgaves te doen. Geld lenen wordt daarom toegepast om toch bepaalde zaken aan te kunnen schaffen ondanks dat men het geld wellicht niet direct voor handen heeft. Denk echter wel altijd goed na want sparen blijft een veiligere optie indien mogelijk.

Share