Waarom je de boekhouding zou moeten uitbesteden

Je eigen baas zijn, dat wil bijna iedereen wel. Zelf bepalen wanneer je werkt, waar je werkt en tegen welk tarief je werkt. Aan niemand verantwoording afleggen behalve in de vorm van een factuur aan een klant. Met die factuur snijdt je echter gelijk het nadeel van ondernemen aan: administratie. Administratie is het ene ding waar bijna alle ondernemers een hekel aan hebben. Alle bonnetjes en facturen bewaren, elk kwartaal BTW afdragen en elk jaar je winst berekenen en inkomstenbelasting opgeven. Daar zit niemand op te wachten toch? Daarom lees je hier waarom je de boekhouding het beste kan uitbesteden.

Meer tijd voor werk

Als je de administratie uitbesteed heb je simpelweg meer uren in de week die je kan besteden aan jouw werk. Dikke kans dat je er zo ook nog eens financieel op vooruit gaat. Immers is een Accountant Amsterdam of een Accountant Purmerend veel sneller in het doen van administratie dan dat jij dat bent. Doordat een accountant wat jij doet in 6 uur in 2 uur uitvoert zou het goed kunnen dat jouw 6 uur werk meer opleveren dan wat je kwijt bent aan de accountant.

Nauwkeurigheid

Een accountant in bijvoorbeeld Genemuiden doet de boekhouding niet alleen sneller, maar ook beter. Door de administratie en boekhouding uit te besteden verklein je de kans op fouten. Dat voorkomt dat je inkomsten verliest door uitgaves niet goed op te geven.

Meer plezier

Doordat je meer tijd besteed aan je werk en minder aan de boekhouding en/of administratie ben je meer bezig met wat je écht leuk vindt. Daardoor heb je logischerwijs meer plezier in je werk en hou je het langer vol zonder burn-out. 

Share