Waarvoor kun je allemaal subsidie krijgen?

Waarvoor kun je allemaal subsidie krijgen?

Subsidie is voor veel mensen en organisaties een uitkomst. Er zijn veel dingen waar je subsidie voor zou kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verbouwingen aan je woning of bedrijfspand, voor fondsenwerving, voor je stichting of voor je vereniging. Benieuwd of je in aanmerking komt of weten wat subsidie voor jou kan betekenen? Dan kun je altijd subsidieadvies vragen aan, en informatie ontvangen van, experts van subsidiegezocht.nl, zodat je weet waar je aan toe bent en of het toepasbaar is op jouw situatie.

Stichting

Wanneer je een stichting hebt of werkzaam bent bij een stichting, weet je dat je geld nodig hebt voor bepaalde dingen. Denk aan het organiseren van activiteiten of een instelling beginnen in binnen of buitenland. Dit is vaak niet haalbaar met slechts een inzamelingsactie en daarom is het goed om te weten dat je in aanmerking kan komen voor een subsidie.

Je hoeft niet per se een stichting te zijn om subsidie te ontvangen. Ook als vereniging, zoals een sportvereniging, kunnen in aanmerking komen hiervoor. Stel dat je een project wil doen dat bijdraagt aan een betere samenleving, dan kan het heel goed zijn dat de overheid hier haar steentje aan wil bijdragen.

Verbouwing

Zowel particulieren als bedrijven hebben soms het plan om dingen te te verbouwen aan hun woning of pand. Het is dan ook niet gek om uit te zoeken of je daarvoor subsidie kunt ontvangen, want het kan een behoorlijke uitgave zijn. De soorten verbouwingen zijn heel divers, denk aan subsidie voor een dakkapel, kozijnen, zonnepanelen, het verwijderen van asbest, duurzame energie, isolatie of voor dubbel glas. Het kostenplaatje voor deze verbouwingen kunnen behoorlijk hoog zijn en daarom is het fijn dat er de mogelijkheid is subsidie hiervoor te ontvangen.

Andere subsidies

Ook als je een uitkering hebt en je wil graag je eigen bedrijf beginnen kun je in aanmerking komen voor subsidie of een regeling. De overheid helpt je op die manier om een bedrijf op te bouwen, zodat je weer kunt doen wat je leuk vindt en geen uitkering meer hoeft te ontvangen. Ook jongeren kunnen in aanmerking komen voor een ondernemersprogramma waarbij ze maximaal een half jaar ervaring opdoen bij een ervaren ondernemer. Zo wordt ondernemerschap gestimuleerd en dat heeft weer een positieve bijdrage aan de economie.

Share