In welke gevallen komt een deurwaarder langs?

In welke gevallen komt een deurwaarder langs?

Het is meestal geen goed teken als je met een deurwaarder in aanraking komt. Je moet namelijk geld betalen, omdat je nog geld verschuldigd bent. De deurwaarder gaat samen met jou afspraken maken over een betalingsregeling. Deurwaarders vinden het zelf ook niet prettig om bezittingen af te nemen, dus proberen ze altijd samen eerst naar een oplossing te zoeken.

Deurwaarder inhuren

Vaak worden deurwaarders ingehuurd door bedrijven die aan andere bedrijven of aan particulieren een dienst of product hebben verkocht die niet wordt betaald. Maar ook de overheid of grote banken huren deurwaarders in. Korenhof Deurwaarders is zo’n partij. Een deurwaarder komt langs wanneer schulden niet worden betaald, zelfs wanneer de schuldeiser meerdere keren verzocht heeft om te betalen. 

Zelf kun je ook een deurwaarder of een incassobureau inhuren. Als je crediteur weigert te betalen, kan dit voor eigen financiële problemen zorgen. Het is de bedoeling dat er binnen de afgesproken betaaltermijn voldaan wordt, dus mag je ook verwachten dat dit wordt betaald. Als dit niet het geval is, dan schakel je als eerst vaak een incassobureau in. Als er dan nog steeds niet wordt gereageerd of er is nog betalingsregeling is weten te treffen, dan wordt vaak de overstap gemaakt naar de deurwaarder.

Verschil tussen incassobureau en deurwaarder

Vaak worden de termen incassobureau en deurwaarder door elkaar heen gebruikt. Het is echter niet hetzelfde. Er is wel degelijk een verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder. Een incassobureau heeft geen wettelijke bevoegdheden in vergelijking met een deurwaarder. Zo kan een incassobureau geen beslag leggen op bankrekeningen, lonen of bezittingen, in tegenstelling tot een deurwaarder. Een deurwaarder mag dit wel, maar niet zomaar. Hij moet toestemming hebben van de overheid of rechter. Wanneer je in Rotterdam of omgeving woont, dan kan het heel goed dat een deurwaarder in Rotterdam wordt ingeschakeld.

Een deurwaarder mag geen misbruik maken van zijn bevoegdheid. Als er wordt voldaan aan de betaalplicht, dan mag een deurwaarder niet alsnog beslag leggen of tijdens het betaaltermijn. Dit wordt onrechtmatig beslag genoemd. Wanneer het nog meer onrechtmatig beslag is, is bijvoorbeeld wanneer de deurwaarder spullen van iemand anders dan de schuldenaar in beslag neemt.

Share