Wel of niet iemand aannemen?

Wel of niet iemand aannemen?

Als ondernemer kun je op een gegeven moment voor de vraag komen te staan of iemand aannemen een goed idee is. Dat is een lastige vraag, want je moet bepaalde zaken tegen elkaar afwegen. Wegen de extra verantwoordelijkheid en de extra lasten bijvoorbeeld op tegen de extra winst die je hierdoor kunt behalen. En past iemand aannemen bij jouw bedrijfsfilosofie? Zaken waar je zeker over na moet denken voordat je een dergelijke stap zet. Bovendien is het goed om op een rijtje te zetten welke opties je allemaal hebt. Personeel in dienst nemen is namelijk niet de enige mogelijkheid, je kunt ook een zzp’er inschakelen of je kunt kiezen voor een uitzendbureau of voor payroll!

Iemand aannemen

Als beginnende ondernemer doe je waarschijnlijk zoveel mogelijk zelf. Je hebt maar een kleine onderneming en iemand aannemen is dan ook niet meteen aan de orde. Maar dit kan op een gegeven moment natuurlijk veranderen. Als de zaken heel goed lopen en je meer aanvragen krijgt dan je zelf kunt verwerken, is het de vraag wat je dan moet gaan doen. Je kunt er prima voor kiezen om geen extra personeel in te schakelen, omdat je graag je bedrijf klein en overzichtelijk wilt houden. Maar wil je groeien, dan moet je misschien iemand aannemen. Of je moet in ieder geval extra hulp regelen. Alleen dat biedt immers de optie om meer werk aan te nemen en je bedrijf groter te laten worden. Maar dan kom je dus voor de vraag te staan hoe je dit dan het beste aan kunt pakken. Zoals gezegd zijn er verschillende opties:

  • een zzp’er inschakelen
  • kiezen voor payroll
  • een uitzendkracht oproepen
  • iemand in dienst nemen

Bij een zzp’er heb je als voordeel dat je hier niet voor langere tijd aan vast zit, die schakel je voor een specifieke klus in en daarna scheiden jullie wegen weer. Maar je hebt dan ook niet de vastheid van iemand aannemen.

Wat is de beste oplossing?

Eigen personeel kun je ieder moment inzetten, terwijl je bij een zzp’er altijd maar af moet wachten of diegene tijd heeft en bij een uitzendbureau weet je nooit wie er naar je toe gestuurd wordt. Iemand aannemen biedt wat dat betreft weer voordelen. Maar personeel in dienst nemen heeft ook een duidelijk nadeel. Je bent dan verantwoordelijk voor iemand, je moet zorgen dat er altijd voldoende werk is en dat weet je misschien niet zeker van tevoren. Daarnaast komt er ook veel administratie bij kijken en financiële verplichtingen. Dat maakt iemand aannemen voor veel kleine bedrijfjes niet echt aantrekkelijk. Wat is nu de beste oplossing? Voor veel ondernemers kan dit liggen in payroll. Kies je bijvoorbeeld voor NL Payroll, dan heb je niet alle administratieve lasten die je wel zou hebben als je zelf personeel in dienst neemt. Zij zorgen namelijk voor de administratie. Ook nemen zij het werkgeversrisico op zich, zoals het doorbetalen bij ziekte. Dit kan dus echt voordelen bieden en jou toch de mogelijkheid geven om hulp in te schakelen. Meer weten over via payroll iemand aannemen? Neem dan eens contact op met NL Payroll!

Share