Welke verzekeringen voor auto’s zijn er?

 

Een autoverzekering is verplicht om af te sluiten in Nederland. Je mag niet onverzekerd de weg op. Iedereen heeft dus op zijn minst een WA-verzekering nodig. Maar je kunt ook kiezen voor een meer uitgebreide WA+ verzekering of de All-risk variant. Elk type polis heeft zo weer zijn voordelen en kenmerken. In deze blog vind je meer informatie over de verschillende soorten polissen en geven we tips bij het afsluiten van jouw autoverzekering.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Van standaard WA tot aan All-risk. Maar wat zijn de verschillen? Onze autoverzekering-specialist legt het graag uit.

 

  • De meest voorkomende is de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Deze dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen. De WA-verzekering biedt geen dekking voor schade aan je eigen auto.
  • Een andere populaire verzekering is de WA-plusverzekering. Deze biedt dezelfde dekking als de WA-verzekering, maar biedt ook bescherming tegen schade aan je eigen auto.
  • Tot slot is er de all-risk verzekering. Deze verzekering dekt de meeste schade aan je auto, ongeacht wie er schuldig is. Dit omvat schade aan je auto als gevolg van ongevallen, diefstal, vandalisme of natuurrampen. Zie ook: wanneer is een all-risk verzekering nodig voor mijn auto?

Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

 

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

 

  1. Ten eerste is het belangrijk om de dekkingen van de verzekering te begrijpen. Controleer of de verzekering de dekking biedt die je nodig hebt. Je kunt hiervoor eventueel een specialist inschakelen. Maar de meeste websites hebben ook heel duidelijke informatie.
    Ten tweede is het belangrijk om de kosten van de verzekering te vergelijken. Vergelijk verschillende verzekeraars op kosten, dekking en service.
  2. Ten derde is het belangrijk om na te gaan of je in aanmerking komt voor kortingen. Veel verzekeraars bieden kortingen aan voor klanten met weinig schade of voor klanten die meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebben (pakketkortin).
  3. Ten slotte is het belangrijk om de algemene voorwaarden van de verzekering te bekijken. Controleer of er beperkingen zijn, zoals een beperkte kilometerstand, of of je verplicht bent om bepaalde reparaties te laten uitvoeren.
  4. Kies een erkende verzekeraar met goede recensies. Bekende verzekeraars in Nederland zijn Unive, Allianz, Promovendum en Ohra.

 

Share