Wie kan mij geld lenen

Wie kan mij geld lenen

Ondanks de vele kredietverstrekkers die je zowel online als offline allerlei aanbiedingen doen zijn er ook genoeg voorbeelden van mensen die nergens goed terecht kunnen als zij de vraag ‘wie kan mij geld lenen?’ stellen.

Wat zou toch de reden kunnen zijn dat ondanks de grote wereld van de leningen er ook genoeg mensen nergens geld kunnen lenen. Een groot deel van de afwijzingen komt voort uit een notering bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Indien je eenmaal een notering bij het BKR hebt opgelopen is het niet meer zo eenvoudig om nog in aanmerking te komen voor een lening. Daarnaast kunnen banken vaak hoge eisen aan je stellen voordat zij je een lening toekennen. Zeker in de financiële crisis zijn banken een stuk terughoudender geworden met het nemen van risico als mensen naar ze toe komen en zeggen: “wie kan mij geld lenen”.

Er zijn echter voldoende alternatieven voor mensen die zich afvragen wie kan mij geld lenen. Ga eerst eens te rade bij je vrienden, ken je misschien mensen die een stuk ruimer bij kas zitten en die jou wel willen helpen? Daarnaast kun je ook eens op internet zoeken op wie kan mij geld lenen. Daar staan namelijk voldoende online kredietverstrekkers voor je klaar die je geld willen lenen. Dit willen zij vaak zelfs als je de dupe bent geworden van een BKR notering.

Voordat je echter bij mensen vraagt wie kan mij geld lenen is het verstandig om je financiële situatie wat beter onder de loep te nemen. Lenen is namelijk iets waar je je alleen mee bezig zou moeten houden als je tijdelijk in een slechtere financiële situatie zit. Vooral het woord tijdelijk is hierbij van groot belang. Indien je namelijk structureel geld tekort komt zonder dat er uitzicht is op meer inkomsten dan is het onverstandig om je af te vragen waar je geld kunt lenen.

Share