Zakelijke hypotheek online afsluiten

Zakelijke hypotheek online afsluiten

De meeste mensen zijn ongetwijfeld bekend met het fenomeen hypotheek. Een hypotheek gebruik je om een grote aankoop (meestal een huis) over een langere termijn af te betalen. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat er ook complexere vormen van hypotheken bestaan, denk maar eens aan de financiering van een bedrijfspand, hoe zit dat precies?

Voor de meesten van ons is het de normaalste zaak van de wereld om voor de aanschaf van een huis een hypotheek af te sluiten. Zeg nou zelf, wie heeft er een paar ton op zijn of haar bankrekening om zomaar even een huis contant te betalen. Bovendien, mocht je dit kunnen dan nog is het in de meeste gevallen fiscaal gezien aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten bij de aanschaf van een huis. Er bestaan echter genoeg mensen bij wie de woningsituatie wat ingewikkelder in elkaar steekt. Denk maar eens aan het grote aantal mensen dat zijn of haar eigen zaak aan huis heeft. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om bijvoorbeeld een kantoor of kapperszaak in je eigen woning te runnen. In een dergelijk geval kun je je wellicht ook wenden tot een zakelijke hypotheek.

Wat is nou eigenlijk een zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek is een hypotheek voor een woning met daarin een bedrijfsgedeelte of een volledig alleenstaand bedrijfspand. Het is immers voor ondernemers ook niet zomaar mogelijk om een bedrijfspand contact te betalen, het is logisch dat hiervoor ook hypotheken ontwikkeld zijn. Vooral in het geval van een woning die deels ook een bedrijfsruimte betreft kan de zakelijke hypotheek vrij complex worden. Het is namelijk zo dat een zakelijke hypotheek meestal ook alleen betrekking heeft op het zakelijke gedeelte van de woning. Je kan je ongetwijfeld voorstellen dat het in veel gevallen niet eenduidig is welk gedeelte van de woning puur zakelijk is en welk gedeelte niet. Bovendien is het dan ook nog eens de vraag welke waarde het zakelijke gedeelte van het huis moet krijgen. Online advies inwinnen over een zakelijke hypotheek kan dus lastig zijn, het is in de meeste gevallen om langs een lokale geldverstrekker te gaan, deze kan je informeren over precieze situaties.

Share