Beginnend zzp’er? Vergeet deze zaken niet te regelen!

Beginnend zzp’er? Vergeet deze zaken niet te regelen!

Bent u van plan om binnenkort voor uzelf te beginnen als zzp’er? Of bent u net voor uzelf begonnen? Dan bent u er waarschijnlijk al tegenaan gelopen dat u ineens heel veel zaken zelf moet regelen. Waar er eerst een boel zaken automatisch voor u geregeld werden via uw werkgever, is dat wanneer u als zzp’er aan de slag gaat namelijk ineens niet meer het geval. Om u een handje op weg te helpen zetten wij vandaag alvast een aantal belangrijke zaken op een rij die u niet moet vergeten te regelen als zzp’er.

Verzekeringen voor zzp’ers

Ten eerste gaat het regelen van verzekeringen ineens net allemaal wat anders wanneer u voor uzelf begint. Er zijn twee verzekeringen die bijna iedere zzp’er sowieso afsluit; de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel AOV genoemd, is een verzekering die ervoor zorgt dat u nog steeds betaalt wordt wanneer u plotseling niet meer kunt werken, bijvoorbeeld door een ongeval of andere gezondheidsproblemen. Wanneer u voor uzelf werkt, en dus zzp’er bent, wordt u niet betaald door de overheid wanneer u arbeidsongeschikt verklaard wordt, en daarom is een AOV tegenwoordig verplicht voor zzp’ers. Dit is een erg dure verzekering, dus om de juiste AOV af te sluiten is het belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken en de AOV te kiezen die het beste bij u past.

Wilt u meer te weten komen over de AOV of wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp afsluiten? Kijk dan eens op www.tulpenfonds.nl.

Administratie bijhouden

Een tweede groot verschil tussen werken voor een werkgever en voor uzelf beginnen is dat u zelf us administratie bij dient te houden. U kunt dit natuurlijk uitbesteden aan een ander bedrijf, maar kunt dit ook zelf doen. Zeker in het begin, wanneer u pas net voor uzelf begonnen bent, is het over het algemeen het handigst om nog zelf uw administratie bij te houden, dat scheelt immers een hoop geld. Wanneer uw bedrijf echter begint te groeien en steeds groter wordt, kunt u ervoor kiezen om op een gegeven moment een ander bedrijf in te huren om uw administratie te doen. Zo bespaart u dan weer een hoop kostbare tijd.

Share