De Feiten over Geld Lenen

De Feiten over Geld Lenen

Je kan er niet aan ontkomen dat je soms wat extra geld nodig hebt. Hoeveel je ook weet te sparen, soms komt gewoon alles tegelijk: je wasmachine houdt ermee op, er ontstaat ergens een lekkage en je auto begint ineens mankementen te vertonen. In die gevallen kan het handig zijn om even wat geld te lenen. New10 kan je van een lening voorzien. Maar waar moet je nou wel en geen geld voor lenen? Hoe gaat zo’n lening in zijn werk? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een lening? En wat heb je nou precies aan een lening? Hierover vertellen we je graag wat meer. Lees dus wat meer informatie over leningen op te doen.

Wat is een Lening?
Een lening is geld dat iemand je tijdelijk ter beschikking stelt. Je krijgt tijdelijk wat geld van iemand met als doel dat uiteindelijk weer terug te betalen. Je kunt lenen van een vriend of familielid. Deze bekenden zullen meestal geen rente rekenen voor de tijd dat jij het geld leent, maar toch wordt dit over het algemeen afgeraden omdat het, zonder duidelijke afspraken op papier, tot misverstanden, miscommunicaties en zelfs ruzies kan leiden. Meestal wordt er geld geleend van een bank of financiële instelling. Deze zullen wel rente rekenen, een soort vergoeding omdat zij jou die tijd het geld ter beschikking stellen en in die tijd zelf niet over dat geld kunnen beschikken.

Redenen om Geen Geld te Lenen
Je bent misschien geneigd om geld te lenen voor die fijne vakantie waar je al een hele tijd naar uitkijkt. Ook nieuwe gadgets of elektronica zijn soms onweerstaanbaar. Je wilt ze hebben voordat ze alweer bijna ouderwets zijn. Toch raden wij dit wel af. Het geleende geld levert je namelijk niets op. Als je het geld er nu niet voor kan missen kun je dat meestal over een tijdje ook niet. Dus tenzij je zeker weer dat je het geld over een langere periode wel kunt missen of je financiën er binnen korte tijd op vooruit gaan kun je beter even sparen zodat je ook geen gedoe hebt met rente. Een uitzondering hiervan is een apparaat dat het ineens begeeft maar je echt nodig hebt.

Redenen om Wel Geld te Lenen
Er zijn natuurlijk ook een aantal redenen om juist wel geld te lenen. Een voorbeeld hiervan zijn leningen waarvan het geld je echt iets op gaat leveren. Een lening voor het starten of juist uitbreiden van je eigen zaak is hiervan een aardig voorbeeld. Dit zal namelijk ook je inkomen vergroten waardoor je het geld makkelijk kunt terugbetalen. Een ander voorbeeld is het opknappen van je huis. Dit zal op het moment je inkomen misschien niet vergroten maar levert je wel wat op als je je huis verkoopt.

Waar Moet Je Op Letten
Je moet er natuurlijk op letten dat je de lening uiteindelijk kunt terugbetalen. Ook als je het maandbedrag kan missen, bekijk dan eens goed de rente die er gevraagd wordt. Daarna moet je goed nadenken over of het feit dat je geld snel op je rekening staat opweegt tegenover de rente die je betaald. In sommige gevallen is even doorsparen handiger en goedkoper.

Share