Doorlopend krediet aanvragen

Doorlopend krediet aanvragen

Het overkomt ons allemaal wel eens; de wasmachine gaat plotseling stuk, de auto heeft een flinke onderhoudsbeurt nodig of misschien kun je je laatste vakantie niet eens meer voor de geest halen. Financieel bekeken komen dit soort dingen vaak erg ongelegen. Op dit soort momenten is het fijn iets achter de hand te hebben en een doorlopend krediet aanvragen is dan zeker een goede optie.

Met een doorlopend krediet  van ING heb je namelijk ten alle tijde de beschikking over wat extra geld. Het doorlopend krediet is de meest flexibele vorm van lenen en je begint pas met aflossen vanaf het moment dat je ook daadwerkelijk gebruik gaat maken van het krediet. Zo heb je altijd iets achter de hand en leen je nooit meer dan nodig is.

Het aanvragen van een doorlopend krediet gaat eenvoudig via de website van ING. Belangrijke voorwaarden zijn dat de persoon die het krediet aanvraagt een leeftijd heeft tussen de 18 en 64 jaar. Na het invullen van een aantal formulieren en een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie wordt de aanvraag beoordeeld. Bij een positieve beoordeling ontvang je binnen een aantal werkdagen een geheel vrijblijvende offerte met daarbij nog een aantal aanvullende documenten. Worden deze uiteindelijk ook goedgekeurd dan krijg je automatisch bericht dat je gebruik kunt gaan maken van het doorlopende krediet.

Een extra bijkomstigheid bij het afsluiten van een doorlopend krediet bij ING is de verstrekking van een overlijdensrisicodekking. Komt de persoon die het doorlopend krediet heeft afgesloten te overlijden voordat het krediet is afgelost dan wordt een eventueel nog uitstaande schuld kwijtgescholden. Een voorwaarde is o.a. dat het contract langer dan zes maanden loopt en binnen een tijdsbestek van drie maanden door de nabestaanden een officiële melding wordt gedaan van het overlijden.

De actuele rentepercentages van het doorlopend krediet van ING zijn te vinden via de ING website.

Share