Lenen krediet voor een economie opdracht

Lenen krediet voor een economie opdracht

Ik moest info zoeken over lenen krediet. Het is een ingewikkeld verhaal maar ik ben er nu wel een beetje uit. Voor een economie opdracht moeten we in kaart brengen hoe het zit met financiële regels en dergelijk. Dit was met name voor ons goed, voor onze eigen ontwikkeling, zo konden we een beter beeld krijgen van geld en wat geld voor jezelf betekent. Ik ging dus info over lenen krediet opzoeken en ik vond het allemaal wel lastig. Je kan dus geld lenen en daar betaal je een bepaalde rente voor en je moet het dan in termijnen weer terug betalen. Maar er zitten allemaal andere regels aan vast. Zo kon ik mij toen opeens herinneren dat mijn moeder geld kon lenen voor een hypotheek maar ze dan bijvoorbeeld wel aan de bank moest beloven dat ze gezond zou leven. Hoe het precies zat weet ik niet maar het was iets in die strekking. En daarnaast kan je snel al geld lenen zonder dat je het terug kan betalen bijvoorbeeld. Of je weet nooit wat er gebeurd, straks gaat je wasmachine kapot en kan je dus een maand niet terug betalen. We krijgen na de middelbare school een studiebeurs, dit vind ik ook maar spannend want de overheid wil er van alles aan doen. Maar dan kan je dus ook lenen, ik denk niet dat ik dit ga doen. Misschien als ik er wat meer verstand van heb.

Share