Flitslening aanvragen; snel weer geld op je rekening.

Soms zit je net even verlegen om een beetje extra geld. Een onverwachte rekening, reparatiekosten of gewoon een spontane beslissing voor een weekje vakantie. Een minilening aanvragen regel je snel en makkelijk op het internet. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent zijn er verschillende aanbieders, bij wie je snel en makkelijk een klein bedrag kunt lenen.

 

Minileningen zijn bij uitstek geschikt om een korte periode te overbruggen, bijvoorbeeld tussen twee salarissen. De looptijd kan zo kort zijn als twee weken, maar een maand tot zes weken is gebruikelijk. De looptijd hangt ook af van de hoogte van uw geleende bedrag.

U kunt al vanaf een bedrag van 100 euro een mini- of flitslening afsluiten. Er zijn verschillende aanbieders te vinden, Ferratum en Kredietconcurrent zijn bijvoorbeeld twee betrouwbare aanbieders met een divers aanbod. Neem heel even de tijd om de lening met de looptijd te vinden die bij je past. Je wilt ten slotte zeker weten dat je de lening op tijd weer terug kunt betalen.

 

Een minilening afsluiten

Het afsluiten van de minilening is in enkele stappen geregeld. Ten eerste wordt er gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs, die je per email kunt versturen. Stap twee bestaat uit het verifiëren van je bankrekening. Je wordt gevraag om via Ideal 1 eurocent over te maken aan de kredietverstrekker. Zo weten jij en de aanbieder zeker dat het geld op de juiste rekening terecht komt. Afhankelijk van de openings- en verwerkingstijden van je bank kan deze procedure wel even wat tijd in beslag nemen. Ten slotte wordt er ook gevraagd wie er garant staat voor je lening, in het geval dat de lening niet op tijd terug kunt betalen. Het is daarbij een stuk voordeliger om iemand uit je omgeving daarvoor om zijn of haar goedkeuring te vragen. Je kunt ook aanvinken dat je er voor kiest om Global Guarantee garant te laten staan, een bedrijf wat in ruil voor een vergoeding als garantsteller fungeert, maar daar wordt je lening gelijk een stuk onvoordeliger van. Wie een lening van 100 euro garant laat stellen door Global Guarantee betaalt daarvoor meer dan 25 euro. Heb je iemand in je omgeving die voor je garant wil staan dan wordt ook hij of zij ook gevraagd om een kopie van een identiteitsbewijs op te sturen, evenals een ondertekende goedkeuring per email.

 

Geld gekocht

Is de lening goed gekeurd dan staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Een BKR toetsing wordt in veel gevallen niet uitgevoerd. Is de looptijd van je minilening alweer voorbij dan ontvang je (vaak per email) een factuur van de verstrekker van je krediet. Deze kun je eenvoudig via ideal betalen. Je bent op dat moment weer helemaal van de lening af. Je hebt dus geen rekening geopend, zoals je dat bij een reguliere bank zou doen, maar voor een overzichtelijk bedrag tijdelijk wat extra financiële ruimte gekocht. En dat is soms maar wat handig!

Share