Hoe register ik een domeinnaam?

Hoe register ik een domeinnaam?

Als je een website wilt opzetten is het noodzakelijk om een internetadres, dit wordt ook wel domeinnaam genoemd, te kiezen. Het is hierbij van belang dat de domeinnaam die je kiest nog niet bestaan. In dit artikel krijg je meer informatie over hoe je een domeinnaam registreert en hoe je tot de juiste domeinnaam komt. 

 

Domeinnaam kiezen 

Als je een domeinnaam gaat kiezen is het vooral handig om een gemakkelijke naam te bedenken, iets wat iemand goed kan onthouden. Probeer dus als vuistregel je domeinnaam beperkt te houden tot maximaal 7 elementen. Je kan een goede domeinnaam daarom herkennen aan 5 punten: kort, duidelijk, zoekmachine vriendelijk, uniek en specifiek. Een kleine tip: mocht je je domeinnaam hebben bedacht, kijk eerst even of deze niet al bestaat.

Een domeinnaam heeft naast bovenstaande aspecten ook nog andere eisen waaraan hij moet voldoen. Zo mogen er in een domeinnaam alleen letters, cijfers of een liggend streepje voorkomen. Dit liggende streepje mag alleen tussen letters of cijfers staan. 

 

Domeinnaam registeren 

Mocht je een beschikbare domeinnaam hebben gevonden, registreer deze dan bij een hostingsprovider. Dit wordt ook wel een register genoemd. Het registreren van een domeinnaam kan gemakkelijk in een aantal stappen. Nadat je je domeinnaam hebt ingevoerd kijk je welke hostingproviders volgens jou het beste bij je past. Nadat je dat voor jezelf hebt uitgezocht kan je bij die hostingprovider je domeinnaam registreren. Waarbij je hier dan op moet letten is dat je voldoende gegevens invoert. Denk hierbij aan de juiste houder. Alleen een houder kan namelijk een domeinnaam verhuizen. 

 

Kleine tip: zorg er dus ook voor dat alle gegevens die je invoert actueel zijn en blijven. Mochten er dingen aanpassen in der loop van tijd, geeft dit dan zeker aan bij je hostingprovider. 

 

Het vinden van de juiste domeinnaam lijkt een hele klus, maar dat valt enorm mee. Mocht je er niet uitkomen zijn er altijd providers die je graag willen helpen.

Share