iOS en Android developers inhuren – in Nederland of buiten de deur?

iOS en Android developers inhuren – in Nederland of buiten de deur?

App laten ontwikkelen buiten de deur: Wat zijn de kosten?

Natuurlijk, er zijn voordelen aan het ontwikkelen van een app buiten de deur dus buiten Nederland. Het uurtarief bijvoorbeeld is per definitie laag. Maar er zijn ook veel valkuilen uiteraard. Het is zeker belangrijk om voor de start van je project te kijken naar de totale kosten van de ontwikkeling – en dan hebben we het met “kosten” dus niet uitsluitend over monetaire kosten dus geld: Denk bijvoorbeeld aan verschillen in taal, communicatie, cultuur, kwalificaties, werkmentaliteit, privacy reglementen voor de gegevens van je toekomstige gebruikers – en van jezelf.
Het offshore laten ontwikkelen van software vergt dus vaak vrij veel van je eigen organisatie, o.a. in het opstellen en uitwerken van specificaties, het projectmanagement, controle van de kwaliteit van de code en het testen van de applicatie. En als je dan niet aan alles hebt gedacht baal je toch snel er van dat je niet gewoon even een freelancer binnen Nederland hebt ingehuurd.

App laten ontwikkelen in Nederland

Nederland kent een grote kenniseconomie met hoog opgeleide ontwikkelaars. Het uurtarief ligt hoger maar door efficiënt werken, een kortere doorlooptijd en betere code zullen de kosten voor software ontwikkeling elkaar niet veel ontlopen. Daarnaast kun je je beter concentreren op “first time right” in plaats van een berg aan correctiewerk, lange doorlooptijden en frustratie in het ontwikkeltraject in het geval van offshore ontwikkelen. Én: Een iOS of Android developer hoeft niet altijd duur te zijn! Als je kiest voor een freelance developer voor iOS ofwel voor een Android freelancer bespaar je vaak ruim 60% vergeleken met agenturen die je fulltime voor jou aan te slag laat gaan.

Kies het juiste ontwikkelplatform

De laatste jaren zijn Rapid Application Development (RAD) platformen in opkomst, bijv. Mendix en Outsystems. Deze platformen worden volwassen en stellen je in staat om tot 6x sneller te ontwikkelen. Dat komt door de integratie van projectmanagement- en ontwikkeltools en omdat het platform veel repeterend werk van de ontwikkelaar uit handen neemt. Combineer dit met de kracht van een Nederlandse ontwikkelaar en je hebt geweldige combinatie.

Share