Steeds meer mensen doen aan online beleggen!

Steeds meer mensen doen aan online beleggen!

Je kan online beleggen bij bedrijven als Plus500 en Anyoption. Een bedrijf dat op internet beleggingsproducten aanbiedt wordt een online broker genoemd. Steeds meer mensen doen aan beleggen via online brokers i.p.v. te beleggen op de traditionele manier bij een bankinstelling.

Online beleggen heeft als groot voordeel dat jijzelf als belegger de totale controle hebt over je beleggingen. Via software dat u veilig vanaf de website van de betreffende broker download heeft u 24/7 inzicht in al uw beleggingen. Met het gemak van het internet kunt u dus altijd de huidige status raadplegen en bent u altijd up-to-date.
tekst4 - online beleggen
Waarom kiezen voor online beleggen?

Zoals we weten levert spaarrente in deze tijd weinig tot niets meer op. Vooral voor vermogende mensen is de vermogensbelasting hoger, dan de rente die u ontvangt op uw geld. Het beleggen in aandelen is dan een goede optie om te overwegen. U investeert als het ware uw geld in een product met het voornemen dat het in waarde zal toenemen. Doet u dit succesvol? Dan stijgt uw geld als vermogen aanzienlijk t.o.v. het traditionele sparen.

Online beleggen is relatief nieuw met de komst van internet. Waar beleggen vroeger alleen voor de zeer rijke mensen was, kan nu vrijwel iedereen een deel van zijn of haar vermogen beleggen. Dit doet u tegenwoordig heel inzichtelijk op het internet. Beleggen op het internet wordt dan ook ‘online beleggen’ genoemd. Deze vorm van beleggen levert u veel extra voordelen op t.o.v. de oude manier van beleggen. U bent bijvoorbeeld niet meer afhankelijk  van banken, welke tevens hun commissies heffen op uw beleggingen. U heeft ook niet meer te maken met een tussenpersoon. U kunt beleggen op koersstijgingen, maar ook tal van andere beleggingsproducten op het internet. We kunnen bijna stellen dat het aanbod eindeloos is wat beleggingsvormen betreft. Misschien wel het meest aantrekkelijke van online beleggen is het gemak en de laagdrempeligheid die het biedt. U kunt ten alle tijden inloggen bij de online brokers en uw beleggingen en/of status van beleggingen raadplegen. Al met al heeft online beleggen de toekomst.

Share