Waar kan je een starterslening in Tilburg voor gebruiken?

Waar kan je een starterslening in Tilburg voor gebruiken?

Je hebt een huis gevonden in Tilburg dat je wilt kopen, super leuk! Maar, de woning is iets te duur. En met de hypotheek alleen ga je het niet redden om de woning te kopen. Soms kun je dan gebruik maken van een starterslening in Tilburg, zodat je de iets te dure woning wel kunt kopen. Maar wanneer kom je in aanmerking voor de starterslening? Antwoord op je vraag vind je hier. Verder vind je ook meer informatie over dit onderwerp.

Wat is een starterslening in Tilburg?

Een starterslening, de naam zegt het al, is een lening voor starters die hun eerste huis willen kopen. De starterslening in Tilburg overbrugt het verschil tussen de maximale hypotheek die je van de hypotheekverstrekker kunt krijgen en de koopsom van de woning. Je leent dus meer geld naast de hypotheek die je afsluit. Het verstrekken van een starterslening in Tilburg verloopt via de gemeente. Je moet dan wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een starterslening in Tilburg is bedoeld voor mensen die hun eerste huis gaan kopen en die dit in Tilburg doen. Het is niet hetzelfde als een startershypotheek.

Wat zijn de voorwaarden waaraan je moet voldoen als je een starterslening wilt afsluiten?

Wanneer je in Tilburg wilt wonen en een starterslening in Tilburg wilt aanvragen dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je koopt een woning in Tilburg
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Je hebt nog nooit eerder een huis gekocht
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Jij of je partner hebben al minimaal een jaar in Tilburg gewoond
  • Je hebt een voorlopige koopovereenkomst dat is ondertekend
  • De woning in de stad is niet duurder dan €250.000,-

De afsluitkosten, bijkomende kosten en notariskosten zijn niet met de Starterslening meegefinancierd. De hoogte van de starterslening is maximaal 20% van de verwervingskosten met een maximum bedrag van € 30.000,-. Je ziet dus dat het aanvragen van zo’n lening niet zo eenvoudig is als dat het lijkt en dat je met veel punten rekening moet houden.

Tot 22 juni 2022 kun je de starterslening aanvragen. Wanneer het budget van de gemeente eerder op is, dan stopt deze regeling. De lening vraag je aan door een formulier in te vullen. Dit is een online formulier voor een starterslening in Tilburg. Hiermee vraag je een toekenningsbrief aan. Aan de hand van deze brief kun je bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) een aanvraag voor de lening indienen. Hierbij voeg je ook de voorlopige koopovereenkomst toe. Nadat je dit hebt gedaan ontvang je van de gemeente een toewijzingsbrief per e-mail. Hierin staat dat je voldoet aan de voorwaarden van de lening. Voldoe je niet aan de voorwaarden? Dan ontvang je een afwijzing. De lening vraag je daarna rechtstreeks aan bij SVn, via de uitleg in de brief. SVn doet vervolgens een financiële toets, waarna je bericht ontvangt met het bedrag dat je te leen krijgt, hoeveel rente je moet betalen en welk maandbedrag je na drie jaar gaat aflossen.

Wil je hulp bij het verkrijgen van een starterslening in Tilburg en het verkrijgen van een hypotheek? Schakel dan de www.hypotheekshop.nl in. De adviseurs helpen je graag, zodat jij je eerste droomhuis kunt kopen.

Share