Hoeveel rente krijg je op je zakelijke krediet?

Hoeveel rente krijg je op je zakelijke krediet?

Wanneer je een eigen onderneming hebt of deze graag wil starten moet je vaak denken aan een financiering. Je kan dit op verschillende manieren doen, en een zakelijk krediet is een van de vele opties. Deze optie wordt heel vaak gebruikt. Je kan dit doen wanneer je wil uitbreiden, wanneer je personeel wil aannemen of een machine gaat kopen. Uiteraard hoort bij een zakelijk krediet rente. Hieronder gaan we er verder naar kijken.

Een zakelijke lening

Een zakelijke lening gebruik je om een langlopende investering of een eenmalige grote uitgave voor je bedrijf te kunnen investeren. Dit kan je gebruiken om uit te gaan breiden, personeel aan te nemen of een machine te kopen. Een zakelijke lening kent een vaste looptijd en een vast rentepercentage. Je krijgt het bedrag gewoon in een keer gestort, en betaald vervolgens elke maand een deel aflossing en rente.

zakelijk krediet rente

Een zakelijk krediet

Wanneer je niet zozeer een groot bedrag nodig hebt maar gewoon wat meer liquide middelen, dan is een zakelijk krediet ook een optie. Dit is interessant voor het inkopen van voorraden, voor wanneer je veel rekeningen hebt openstaan of wanneer het juist zo is dat veel klanten nog moeten betalen. Het voordeel van dit krediet is dat je het altijd kan gebruiken, maar dat wanneer je het niet gebruikt je ook geen rente betaald. Wanneer je een deel gebruikt betaal je ook alleen over dat deel rente. Dat maakt een zakelijk krediet voor veel ondernemers een hele mooie en handige optie om altijd uitgaven te kunnen doen, zonder dat hier direct hoge kosten aan verbonden zitten.

Zakelijk krediet rente

De rente van een zakelijk krediet hangt ook weer van meerdere factoren af. Hoeveel wil je eventueel gaan lenen, hoe lang is de looptijd en hoe is je financiële positie. Bij alles wordt simpelweg een risicoafweging gemaakt. Hoeveel kans is er dat deze persoon de lening niet terug kan betalen. Hoe kleiner die kans, hoe lager de rente voor jou is. Een gunstige financiële positie, met goede jaarcijfers, zorgt er dus voor dat je ook weer goedkoper nieuwe investeringen kunt doen.

Share