Wat is de ideale lengte voor SEO-teksten?

Wat is de ideale lengte voor SEO-teksten?

Het schrijven van SEO-teksten vraagt om een flinke dosis tijd en energie. Het helpt een stuk mee wanneer het voorwerk op de juiste manier is verricht en de inhoudt van de tekst het beoogde doel inderdaad zal behalen. Voorkomen moet worden dat er aan bladvulling gedaan zal worden. Een lange tekst die inhoudelijk als” zwak” kan worden gekenmerkt, zal nooit hoog scoren bij de verschillende zoekmachines. Bij de digital marketing trends valt het gelijk op welke websites het hoogst scoren.

Lange teksten scoren beter

Bij de zoekmachines namelijk en kan dat in relatie worden gezien met het aantal linkjes die er in zo een tekst voorkomen. Een veelzeggende tekst waar de lezer informatief dik tevreden mee is, zal ook vaker worden gedeeld. Het algoritme van de meeste zoekmachines zoals Google is ook zo dat langere teksten beter worden begrepen, zeker wanneer er gekeken wordt naar het context en onderwerp. Hoe lang moet zo een tekst dus zijn? Een tekst met gemiddeld 2000 woorden wordt door de digital marketing consultant trends beschouwd als de ideale aandachtstrekker. Er zijn echter altijd uitzonderingen waar er rekening mee gehouden moet worden. Wanneer er geschreven wordt over een onderwerp waar er veel over zeggen valt, kan de tekst ook veel langer uitvallen.

Hoe zit het bij top websites?

Het is namelijk ook een goed idee om eens te kijken welke lengte er gemiddeld aangehouden wordt door topwebsites. Dat kan aardig variëren afhankelijk van het onderwerp en de doelgroep. De digital marketing betekenis heeft ook betrekking op het gebruik maken van de strategieën van de concurrent en dat op maat aan te passen. Zo wordt er een hoop tijd en energie bespaart. Komt er altijd nog bij kijken dat er steeds weer sprake is van veranderingen en daar snel op ingespeeld moet kunnen worden. De ideale lengte voor SEO-teksten is dus ook geen constante en zal dus steeds weer een verandering moeten ondergaan.

Share