Welke broker moet je nemen?

Welke broker moet je nemen?

Wanneer je wilt beleggen in aandelen kun je niet zonder een broker, je hoeft maar te kijken op internet en je ziet door de bomen het bos niet meer. De ene broker na de andere kun je uit kiezen, maar wat is nu een goede broker voor jou. Wat vind je belangrijk bij een broker, hecht je waarden aan de kosten of vind je juist een goede klantenservice belangrijk. Moet de broker in Nederland zitten, of wat zijn de voor en nadelen van een broker. Een overzicht van brokers is niet alleen handig, eigenlijk kun je niet zonder om een goede afweging te maken.

overzicht van brokers

Mogelijke kosten

Bij een overzicht van brokers zie je bij iedere broker de kosten staan, wel kan het verschillen wat je betaald per broker. Vaak betaal je per transactie kosten, een vast bedrag per maand of een ander bedrag voor gebruik van het platform is ook mogelijk. Er zijn ook andere kosten mogelijk, in een overzicht op brokers.nl zie je exact wat de kosten zijn per broker. Bij een aandelenbroker kun je een klein stukje van een bedrijf kopen, een zogeheten aandeel. Stijgt de waarde van je aandeel dan kun je winst maken, word je aandeel minder waard dan verlies je na verkoop ervan.

Wat voor belegger ben jij?

Ga je voor het eerst beginnen met beleggen, is het goed om te beoordelen of je een actieve of passieve belegger bent. Een belegger die actief is belegt meerdere keren per maand, door de markt goed in de gaten te houden bepaal jezelf waar je in belegt. Een passieve belegger belegt in een fonds, meestal wordt er een vast bedrag per maand ingelegd. Met het fonds verspreid je het geld over verschillende aandelen. Je moet er wel rekening mee houden als actieve belegger, dat je vaak ook meer kosten kwijt bent.

Share