De verwachting van de goudprijs

De verwachting van de goudprijs

Vaak wordt er wel eens teruggedacht aan het verleden, want alles wat vroeger zoveel goedkoper als de tijd waar we nu in leven. En dat geldt uiteraard niet alleen maar voor goud, maar dat geldt eigenlijk voor bijna alles. Maar naast het terugkijken naar het verleden, wordt er ook gekeken naar de toekomst. Maar helemaal kijken naar de toekomst kan natuurlijk niet, daarom kijk je naar de koers van de afgelopen jaren en zo spreek je je verwachtingen uit voor de toekomst. En zo doe je dat ook bij goud en zo zal er uiteindelijk ook een actuele goudprijs tot stand komen. 

Verwachting goudprijs 

Banken zijn uiteraard continu bezig met het kijken naar een actuele goudprijs, zo ook de ABN. Zo zijn namelijk de centrale banken van Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Zuid-Korea bezig met het verhogen van de beleidsrente. En zo verwacht de bank ook dat de rente zal stijgen door de inflatie die er aan zit te komen. Hierdoor stijgt de reële rente dat is uiteindelijk heel erg negatief voor goud. De bank verwacht namelijk ook uiteindelijk dat de Amerikaanse dollar in zal waarde zal blijven stijgen en dat maakt goud internationaler weer duurder en dat is uiteindelijk negatief voor de vraag naar goud. Ook zien de mensen die goud online verhandelen de schommeling in de prijzen.

Actuele goudprijs

Investeerders

Zo is het dus ook altijd lastig om nou de actuele prijs voor goud te bepalen, want er hangen zoveel dingen aan vast. De markt schommelt namelijk dagelijks, omdat het 24 uur per dag open is. Alleen zitten momenteel wel heel veel beleggers en investeerders in goud. Volgens de cijfers zijn deze posities 19% hoger dan begin 2020. En dit betekent wel weer dat de beleggers over veel goud bezitten dus dan is de kans op uitstroom wel weer groter. Dus ben je opzoek naar goud of wil je toevallig je goud verkopen. hou de markt dus continu in de gaten en kijk naar de verwachtingen. Want je wilt uiteraard wel zoveel mogelijk er voor krijgen als dat mogelijk is natuurlijk. 

Share